Outokumpulaisen Sadun joulutorttupitkot maistuvat erityisesti torttujen täytteen ystäville.
Joulutorttuvillitykselle ei näy loppua ja tämän tästä tupsahtelee uudenlaisia torttujen taitteluvinkkejä sekä täytevaihtoehtoja. Oletkin jo varmasti kuullut Toffifee-joulutortuista sekä Sarin laiskurin joulutortuista?
Nyt hauskan torttuvinkin jakaa Satu Pärnänen, joka keksi leipoa klasiskkoleivonnaisen pienen pitkon muotoon.
– Ideahan lähti siitä, kun en oikein välitä perinteisten torttujen kuivista sakaroista, ja kun hilloa on vaan siinä keskellä. Sitten rupesin miettimään uusia ideoita ulkoasuun, ja että täytettä saa varmasti joka puraisulla, Satu kertoo.
Pohjois-Karjalan Outokummussa asuva Satu kertoo leiponeensa pienestä pitäen äitinsä kanssa. Oppi tarttui kotoa ja Satu innostui leipomisesta toden teolla aikuisiässä. Vuonna 2013 hän pääsi opiskelemaan Joensuun aikuiskoulutuskeskukseen kondiittoriksi ja valmistui pari vuotta myöhemmin. Tällä hetkellä Satu kuitenkin viihtyy kotiäitinä kahden pienen lapsensa kanssa.
– Leivottua tulee kyllä joka viikko jotain, joko yksin tai lapsien kanssa. Onneksi on iso suku, kelle voi aina kantaa ylimääräsiä leipomuksia, kun omalla porukalla alkaa olla jo kiintiö täysi, Satu nauraa.
Toimii myös muilla täytteillä
Joulutorttupitkonsa idean Satu jakoi itsenäisyyspäiväviikolla muutaman suureen ruoanlaittoryhmään Facebookissa. Tortut keräsivät runsaasti ihailua ja monet kommentoivat kokeilevansa niitä itsekin kotona.
Joulutorttupitkojen paistoaika on hieman pidempi kuin tavallisten tähtitorttujen.
– Noin 20 minuutia 225 asteessa. Kokeilin pitkoja myös mansikkamarmeladilla ja tuli todella hyviä.
Yhteen torttupitkoon tarvitaan puolikas torttutaikinalevy, jota kannattaa hieman kaulia ohuemmaksi.
Lue myös: Toffifee-joulutortut räjäyttävät potin – sinunkin on pakko kokeilla uutta hittitorttua!
0:30