Kuoret ovat usein hedelmien ja vihannesten ravintorikkaimpia osia, ja ehkä juuri tästä syystä japanilaiset ovatkin kehittäneet banaanin, jonka kuoren voi popsia poskeen hyvällä mielin.
Mongee on japanilainen slangisana, ja tarkoittaa uskomatonta. Sitä tämä uutuusbanaani todella onkin, sillä harvalle meistä tulee mieleenkään syödä banaani kuorineen, mutta tämän hedelmän kohdalla se on tehty helpoksi. Mongee-banaanin kuori on nimittäin millinohut.
Japanilaisen DT&T -yrityksen kehittelemän Mongee-banaanin salaisuus piilee kehittelijöiden mukaan taimen pikajäähdytyksessä. Miinus 57 asteeseen jäähdytetty taimi sulatetaan ja istutetaan uudelleen, jonka ansiosta saadaan nopeasti kasvava hedelmä, jota peittää todella ohut, vain muutaman millin paksuinen kuori.
Ravintorikas kuori ja ananasmainen maku
Mongee-banaanin melko neutraalilta maistuva kuori on syötävää, ja se sisältää kehittelijöiden mukaan runsaasti muun muassa B6-vitamiinia ja magnesiumia. Vaikka itse kuori ei ole kovin maukas, banaanin hedelmälihassa on tavallista voimakkaampi, hieman ananakseen vivahtava maku.
Syöjän kannattaa kuitenkin malttaa odottaa niin kauan, kunnes banaanin kuoreen ilmestyy ruskeita pilkkuja. Pilkuista tietää, että banaani on kypä ja valmis nautittavaksi.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Mongee-banaani ei kuitenkaan ole aivan jokaisen saatavilla oleva herkku, sillä uutuusbanaania on tällä hetkellä saatavilla vain japanilaisista marketeista, ja niihinkin niitä tulee myyntiin vain muutamia viikossa.
Harvinaisuutensa vuoksi yksittäispakatusta banaanista saa pulittaa melko kovan hinnan; 4–5 euroa kappaleelta.
Lähteet: Foodbeast, Rocketnews24
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.