Taatelit ovat osa monen jouluherkuttelua, mutta näiden hedelmien popsimista kannattaa jatkaa – ainakin jos tuoreeseen selontekoon on uskominen.
Taateleita käytetään erityisesti erinäisissä joulun jälkiruoissa, mutta tutkijoiden mukaan niitä kannattaa kuitenkin popsia vuoden ympäri. Taatelit sisältävät ravintoaineita, jotka hillitsevät korkeaa verenpainetta ja buustavat vastustuskykyä.
International Journal of Clinical and Experimental Medicine -lehdessä julkaistun, eri tutkimuksia arvioineen selonteon mukaan taatelit sisältävät paljon antioksidantteja, jotka estävät vapaita radikaalien jylläämisen elimistössä, jossa ne muuten vahingoittaisivat soluja aiheuttaen näin kenties syöpää.
Taateleissa on myös paljon kaliumia, jonka tiedetään estävän korkeaa verenpainetta, sekä mangaania, kuparia ja seleeniä, joka voi vahvistaa vastustuskykyä.
Selontekoa johtanut lääkäri Arshad H. Rahmani Qassimin yliopistosta kertoo, että tutkimukset ovat rodella osoittaneet taatelien pystyvän estämään joitain solumuutoksia, jotka johtaisivat syöpäsolujen kehittymiseen. Rahmanin mukaan lisätutkimukset ovat kuitenkin tarpeen taatelin terveysvaikutusten ymmärtämiseksi.
Kokeile vaikka näitä Leivontanurkan taatelireseptejä:
Kokeile myös herkullista broileri-pinaatti-taatelipastaa:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valtise selaimen täysversio.
Lähde: Daily Mail
MTV LIFESTYLE