Paljon on frittiä kulunut, mutta tämän tapaistakaan herkkua en ole tehnyt. Katsoessani löysää, frittiin menevää mössöä, ajattelin lopputuleman olevan fiasko ja keräisin frittisilppua kattilasta tovin jos toisenkin. Ilahdun nykyisin erehtyessäni. Myös nyt. Taas opin.
Resepti toimii frittikattilaa paremmin paistinpannulla, jossa kanamöykky ei pääse vahingossakaan hajoamaan. Erinomaista tuli öljyyn pulahtaessakin muiden frittijuttujen kera. Molempi parempi.
PS. Tsekkaa myös muut frittireseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.
Frittikanapallerot
- 300 g broilerin fileetä hienonnettuna
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 sitruunan kuori, raastettuna
- 1 kevätsipuli, hienoksi siivutettuna
- 1 rkl pecorinoa raastettuna
- 1 rkl jotain yrttiä (persilja, oregano, korianteri...)
- 0,5 dl täysmaitoa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria
Hienonna broileri melko hienoiksi palasiksi. Kaada jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Kaada vähitellen sekaan maitoa koko ajan sekoittaen, kunnes taikinasta tulee tasainen.
Sekoita mukaan kananmunat, kevätsipulisiivut ja pecorinoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan sitruunankuoriraaste ja broileripalat.
Kuumenna frittiöljy 180-asteiseksi. Tiputa iso lusikallinen öljyyn ja anna kypsyä kullanruskeaksi. Laita kerrallaan 2-4 frittimöykkyä kypsymään. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
Nauti mahdollisimman pian. On ne fritit tosin vähän jäähtyneenäkin ihan ok, mutta parempi säilyttää vaikka lämpimässä uunissa.