Henri Alénin helpolla yhden raaka-aineen reseptillä nostat leivän maun aivan uudelle tasolle.
Videolla Henri Alén kertoo, miltä ruoka saattaa tulevaisuudessa näyttää.
Ruskistettu voi on trendikäs lisuke, joka toimii erinomaisesti kastikkeena esimerkiksi perunoiden, kalan ja vihannesten kanssa, mutta myös vaahdotettuna leivän päällä.
Ruskistettu voi sopii myös rapujuhliin, sillä suolaiset ravut ja pähkinäisen karamellimainen voi paahtoleivän päällä ovat kuin luotuja toisilleen.
– Ruskistettu voi on näkynyt laaturavintoloiden ruokalistoilla jo pitkään. Nyt kannattaa koittaa tämän trendiherkun tekoa myös kotikeittiössä. Suomalaisille tuttu voin maku saa aivan uuden ulottuvuuden ruskistamalla. Yksinkertaiset perusmaut ovat edelleen trendi ruokamaailmassa, Alén toteaa.
Reseptin valmistamiseen ei tarvita kuin yksi raaka-aine: voi. Sen valmistaminen on helppoa, mutta ole kuitenkin tarkka paahtamisen kanssa, sillä voi palaa helposti.
Henri Alénin ruskistettu ja vaahdotettu voi
500 g normaalisuolaista voita
0,5 tl hienoa suolaa
Kuutioi voi peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita puolet syvään kulhoon ja anna pehmetä huoneenlämmössä. Ruskista toinen puoli voista pannulla kokoajan puulastalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, kaada se heti lämpöä kestävään astiaan.
Anna ruskistetun voin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Sekoita molemmat voit keskenään. Mausta suolalla ja vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi levitteeksi.
Lähde: Arla