Ruotsinsuomalainen huippukokki Tommy Myllymäki paljasti Mitt Kök -sivustolle reseptin, jonka avulla broilerista saa todella mehukasta.
Broilerin kypsentäminen päättyy ikävän usein siihen, että lopputulos on kuiva. Poimi huippukokki Tommy Myllymäen vinkit siihen, kuinka broileri valmistuu grillissä mehukkaaksi!
Broileria Tommy Myllymäen tapaan
kokonainen broileri
suolaa
puntti rakuunaa
roséipppuria
kastike broilerille:
1,2 dl hunajaa
1 dl soijakastiketta
3 ruokalusikallista chilikastiketta (Sriracha)
3 ruokalusikallista luumukastiketta (myydään valmiina Aasia-kaupoissa)
rakuunaa
1 rkl roseepippuria
puolikas valkosipulinkynsi
Raasta valkosipuli ja hienonna rakuuna. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Leikkaa broilerin rintafileet ja koivet irti. Mausta suolalla.
Grillaa ensin broilerin pinnat kiinni suoraan lämmönlähteen yläpuolella muutaman minuutin ajan. Sudi broilerinpaloihin jatkuvasti kastiketta.
Kun fileet ja koivet ovat saaneet kauniin värin pintaansa, siirrä ne hieman sivuun lämmönlähteen yläpuolella ja anna niiden kypsyä rauhassa noin 45 minuuttia.
Anna broilerinpalojen levätä paistamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile rakuunan ja rosépippurin kanssa.
Herkuttele!
Lähde: Mitt Kök