Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täydellinen kastike broilerista: Tästä 20 minuutin reseptistä ei makua puutu!

8:31img
Poimi videolta myös teriyaki-vartaiden resepti.
Julkaistu 02.01.2019 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Nyt voit unohtaa kauppojen hintavat ja suolaiset valmiskastikkeet, sillä herkullinen teriyakikastike valmistuu helposti myös kotikeittiössä.

Jos etsit nopeasti valmistuvaa, koko perheelle maistuvaa ruokaa, voit lopettaa etsimisen. Makean mausteiselle teriyakikastikkeella maustettu broileri on nimittäin ruokalaji, joka hurmaa niin syöjänsä kuin valmistajansakin.

Yksinkertaisista raaka-aineista koostuva ruokalaji valmistuu pöytään jopa 20 minuutissa. 

Kana Teriyaki (4 annosta)

1 ¼ dl tamarin- tai soijakastiketta
0,5 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl hunajaa
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
600–700 g luutonta broilerinfileetä
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä 

Lisää tamari/soijakastike, vesi, viinietikka, hunaja, maissitärkkelys, inkivääri ja valkosipuli kulhoon. Sekoita, kunnes maissitärkkelys on sekoittunut joukkoon kunnolla. Siirrä sivuun.

Kuivaa broileri talouspaperilla ja leikkaa paloiksi. Mausta broileri suolalla. Kuumenna öljy laakealla pannulla ja kypsennä broilereita, kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin. Tähän menee noin 5–7 minuuttia.

Lisää kastike pannulle, anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike on paksuuntunut, noin 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin ja vihannesten kera.

Lähde: TheKitchn 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto