Hyödynnä kinkunjämät helppoon pastaan, jonka makuyhdistelmä on hyvinkin tuttu – Harri Syrjänen vinkkaa reseptin: "Suomen kansa ei voi olla väärässä"
Television kokkiohjelmista tuttu Harri Syrjänen vinkkaa helpon pastareseptin. Joulukinkun jämistä valmistat helposti "Americana-pastan" yhden kasarin taktiikalla.
Yllä olevalta videolta voit katsoa, kuinka joulun jälkeinen pasta valmistuu.
Jos jouluruoka kyllästyttää, mutta kinkkua löytyy kaapista, kannattaa ottaa testiin tv-kokin reseptivinkki. MTV3-kanavalta tuttu, Kokkisota-ohjelmassakin kisaava kokki, Harri Syrjänen, vinkkasi viime vuonna herkullisen tavan hyödyntää joulukinkun jämiä Americana-pastassa.
Pastan olettaisi sopivan monen makunystyröille, sillä yhdessä kasarissa valmistuvan pastan makumaailma on tuttu yhdestä suomalaisten suosikkipizzasta, Americanasta. Kinkun lisäksi pastaan tuleekin aurajuustoa sekä ananasta.
– Nyt se on syntynyt, uskallatko kokeilla? Joulun kysytyin kysymys, mitä tehdä ylimääräiselle joulukinkulle. Tämä kysymys on esitetty mulle ainakin 10 000 kertaa, Syrjänen paljasti Instagram-tilillään vuosi sitten vastauksen kera:
– Tässä vastaus, kaikki Suomen suosituimmat raaka-aineet samassa kattilassa. Suomen kansa ei voi olla väärässä, mutta kuuluuko ananas pastaan?
Katso resepti: Harri Syrjäsen Americana-pasta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"