Julkaistu
Hyödynnä joulukinkun jämät ja nappaa makumaailma suomalaisten suosimasta Americana-pizzasta. Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-ananas-homeuustopasta.
Ainekset
- 300 g joulukinkkua
- 300 g pasta
- purkki ananaspaloja
- 10 cm pala purjosipulia
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 punasipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- rosmariinin oksia
- 2 dl kermaa
- 8 dl mietoa lihalientä
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-ananas-aurajuustopasta:
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi ja purjosipuli renkaiksi. Pilko valkosipulit. Suikaloi kinkku.
- Lisää kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää punasipuli, purjo, rosmariini ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää lihaliemi ja kerma. Murustele sinihomejuusto sekaan. Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 12 minuuttia ja lisää kinkkusuikaleet ja ananakset. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku