Suomen Ikea-ravintoloissa aletaan nyt tarjoilla kotimaisia nakkeja hodareiden välissä.
Huonekalujätti Ikean suosittujen hodareiden nakit vaihtuvat kotimaisiksi Suomessa. Ikean mukaan hodareita myydään Suomessa vuosittain lähes kaksi miljoonaa kappaletta.
– Siirryimme suomalaisiin nakkeihin, koska haemme jatkuvasti valikoimiimme myös kotimaisia vaihtoehtoja. Löysimme nyt tarkoituksiimme sopivan tuotteen. Olemme innoissamme siitä, että yhden suosikkiannoksemme pääosassa on nyt kotimainen nakki, kertoo Ikea-ravintoloiden Suomen johtaja Minna Tuohimäki.
Tiesitkö? Asiakasmääriin suhteutettuna Suomessa syödään enemmän Ikea-lihapullia kuin Ruotsissa: viime vuonna yli 25 miljoonaa, mikä tekee noin 5 lihapullaa jokaista suomalaista kohti.
Ikean nakeissa käytetään kotimaista naudan ja porsaan lihaa, ja niiden lihapitoisuus on 55 prosenttia. Tyypillisesti nakkien lihapitoisuus vaihtelee noin 10 ja 80 prosentin välillä.
Vuosittain Suomen Ikea-ravintoloiden, -bistrojen ja -herkkutorien antimia syö yli 5 miljoonaa suomalaista. Laskennallisesti jokainen suomalainen käy siis kerran vuodessa syömässä Ikea-ravintolassa tai -bistrossa tai ruokaostoksilla herkkutorilla.
– Päätämme paikallisesti noin puolet Suomen Ikea-ravintoloiden valikoimasta. Toinen puolikas on kansainvälisen ravintolakonseptimme mukaista, Tuohimäki kertoo.
Lähde: Ikea