Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat supermehevää broileria

Broileri
Mehevää broilerinlihaa saa muun muassa marinoimalla, nuijimalla sekä liottamalla.Shutterstock
Julkaistu 30.01.2016 08:08

MTV LIFESTYLE

Vähärasvaisesta broilerinlihasta tulee helposti kuivaa, jos sitä kypsentää liikaa. Nappaa vinkit täydellisen mehevän broilerin valmistukseen – nämä niksit jokaisen kotikokin on ehdottomasti tiedettävä!

Jos kaipaat broileriruokiisi lisää mehevyyttä, kokeile näitä yksinkertaisia niksejä:

1. Liottamalla broileri meheväksi

Anna broilerin liota yön yli suolavedessä. Näin lihasta tulee mureampaa ja mehevämpää. Voit lisätä suolaveteen myös sokeria tai muita mausteita antamaan lihalle lisää makua.

2. Leivittäminen pehmentää broileria

Kananmunassa ja korppujauhoissa pyörittely tekee broilerin pinnasta herkullisen rapeaa. Rapean kuoren alla myös kosteus pysyy paremmin sisällä lihaa kypsennettäessä.

3. Nuiji, nuiji ja nuiji!

Jos lihakimpale on eri kohdista eri paksuinen, kypsyy se epätasaisesti. Nuiji siis lihapala tasaiseksi, jolloin ohuemmat osat eivät pääse kuivahtamaan ylikypsiksi.

4. Vetäytyminen tärkeää

Siinä missä punaisen lihan, myös broilerin on syytä antaa vetäytyä 5–10 minuuttia paistamisen jälkeen ennen kuin alat leikata lihaa.

5. Marinointi mureaa

Marinadi antaa lihalle paitsi makua, myös mureutta. Kokeile siis rohkeasti marinoida broileria.

6. Käytä lihalämpömittaria

Ylikypsä broileri on kuivaa, ja parhaiten ylikypsennyksen vältät käyttämällä lämpömittaria. Muista kuitenkin, ettei broileri saa jäädä myöskään raa’aksi. Sopiva kypsyysaste on 75 astetta.

Lähde: The Daily Meal

Tuoreimmat aiheesta

Makuja