Vähärasvaisesta broilerinlihasta tulee helposti kuivaa, jos sitä kypsentää liikaa. Nappaa vinkit täydellisen mehevän broilerin valmistukseen.
Jos kaipaat broileriruokiisi lisää mehevyyttä ja vähemmän kuivuutta, kokeile näitä yksinkertaisia niksejä:
1. Suolavedessä liottaminen
Anna broilerin liota yön yli suolavedessä. Näin lihasta tulee mureampaa ja mehevämpää. Voit lisätä suolaveteen myös sokeria, yrttejä tai muita mausteita.
2. Broilerin leivittäminen
Kananmunassa ja korppujauhoissa pyörittely tekee broilerin pinnasta herkullisen rapeaa. Rapean kuoren alla myös kosteus pysyy paremmin sisällä lihaa kypsennettäessä.
3. Nuiji, nuiji ja nuiji!
Jos lihakimpale on eri kohdista eri paksuinen, kypsyy se epätasaisesti. Nuiji siis lihapala tasaiseksi, jolloin ohuemmat osat eivät pääse kuivahtamaan ylikypsiksi.
4. Anna vetäytyä
Siinä missä punaisen lihan, myös broilerin on syytä antaa vetäytyä 5–10 minuuttia paistamisen jälkeen ennen kuin alat leikata lihaa.
5. Marinointi mureuttaa
Marinadi antaa lihalle paitsi makua, myös mureutta. Kokeile siis rohkeasti marinoida broileria.
6. Käytä apuna lihalämpömittaria
Ylikypsä broileri on kuivaa, ja parhaiten vältät ylikypsennyksen käyttämällä lämpömittaria. Muista kuitenkin, ettei broileri saa jäädä myöskään liian raa’aksi. Sopiva kypsyysaste on noin 75 astetta.
Lähde: The Daily Meal
***
7:58