Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joululta maistuva ruokakulho ihastuttaa – sopii niin suolaiselle kuin makeallekin täytteelle

piparikulhot
Syötävät piparikulhot valmistuvat vaivattomasti.Kuvituskuva Shutterstock, toinen kuva kuvakaappaus Facebookista (kuvaaja Marie Holmroos os. Tamlander)
Julkaistu 03.11.2017 07:05

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Joulu on ruokajuhla, joka kannattaa korkata jo hyvissä ajoin. Mahtavat syötävät piparikupit sopivat mainiosti myös pikkujoulutarjoiluun.

Facebookin Kotiruokaryhmä-yhteisössä piparikupit keräävät hämmästystä ja innostusta. Herkullisiin syötäviin kulhoihin sopii kauhoa täytteeksi niin suolaista kuin makeaa.

Kuppien materiaalina on käytetty ihan tavallista, kaupasta saatavaa piparitaikinaa, josta pipari on sitten otettu muotilla ja paistettu nurin perin käännetyn muffinssivuoan päälle asetettuna.

– Nuo ovat tosi nopeita tehdä, täytteiksi laitoin luumurahkaa ja auramoussea. Luumurahka oli tosi hyvä, mutta auramousse olisi kaivannut jotain lisäksi – vaikkapa viikunahilloa, kertoo piparikulhokuvan julkaissut Marie Holmroos.

Täytteeksi sopivat luumurahkan ja sinihomejuuston lisäksi esimerkiksi jäätelö, tuorejuusto sekä viinirypäleet, kinkku, suolaliha, tonnikala… lista jatkuu ja vain mielikuvitus on rajana.

– Näihinhän voisi hyydyttää miniglögijuustokakkuja! Taikina ei pehmene, kun tekee enemmän moussemaisen jo juustokakkumassasta, innostuu eräs kotikokki.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nerokas tapa käyttää kaupan valmista croissant-taikinaa: "Maagisen hyvä yhdistelmä"Katso tästä joulun reseptisuosikit! Suussa sulavat kakut, pikkuherkut ja jälkiruoatTee valmistujaisiin marjaisa klassikkoherkku – "kuin makea lasagne"Inhoatko mämmiä ja pashaa? Näillä pääsiäisvinkeillä mielesi muuttuu!Jäikö joulusta piparia yli? Näin hyödynnät ne!Joulun uudenlainen herkku – hyödynnä piparitaikinaa perinteisestä poikkeavalla tavalla

Tuoreimmat aiheesta

Joulu