Anun helpot cocktailpalat valmistuvat kaupan valmiista croissant-taikinasta.
Huomenta Suomen viikonlopussa valmistettiin helppoja joulunajan pikkupurtavia ja leivonnaisia. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro demonstroi muun muassa, miten isosta lehtitaikinalevystä saa loihdittua täydellisen korvikkeen perinteisille joulutortuille.
Anu vinkkasi myös näppärän käyttötavan kaupan valmiille croissant-tuoretaikinalle: siitä voi loihtia helposti cocktailpaloja glögin tai kuohuvan kylkeen. Tölkissä myytävä croissant-taikina levitetään tasolle ja rullataan pituussuunnassa käärretortun tapaan.
– Siitä olen pätkinyt tulee noin 30 taikinapalaa, jotka käännän ja litistän.
"Maagisen hyvä yhdistelmä"
Tämän jälkeen taikinapalat paistetaan uunissa, jolloin niistä tulee näppäriä pohjia erilaisille täyteille. Anun suolapaloihin laitettiin tällä kertaa kolmea eri raaka-ainetta.
– Jokaiselle tällaiselle croissant-pohjalle laitetaan hieman sinihomejuustoa, tummaa suklaa -konvehtia ja aprikoosihilloa. Nämä kolme yhdessä ovat aivan maagisen hyvä yhdistelmä.
Jos sinihomejuusto ei maistu, voi croissant-paloista tehdä myös vain makeita versioita suklaalla ja aprikoosihillolla.
Katso videolta Anun vinkit ja nappaa ohje: Helpot joulun cocktailpalat