Jos on elokuvia uskominen, jokainen amerikkalaisteini on joskus humaltunut tämän vauhdikkaan juomapelin ansiosta. Klassikkopeli vaikuttaa äärimmäisen rankalta, mikäli tarkkuuslajit tuottavat vähääkään vaikeuksia. Jos olet huono tikan heitossa tai petankissa, tätä kannattaa tuskin kokeilla.
Beer Pong on laji, joka on erityisen suosittu nuorison ja opiskelijoiden keskuudessa ja rantautunut populaarikulttuurin kyydissä myös Suomeen. Maailmalla lajin parissa järjestetään suurta kansainvälistä turnausta ja kotimaassa kisaillaan Suomen mestaruudesta.
Opiskelijoilla on omia Beer Pong -kerhoja, joista osa vaikuttaa toimivan hyvin järjestäytyneesti, kuten Aalto yliopiston Aalto Beer Pong. Opiskelijat järjestävät vuosittain myös omaa tapahtumaansa Opiskelijoiden Beer Pongin SM-kisoja.
Säännöt ovat sinänsä yksinkertaiset
Pelin ideana on, että suorakaiteen muotoiselle pöydälle tai oikeammin pöytätennis eli pingis-pöydälle asetetaan reilun kokoisia muovimukeja kumpaankin päähän kolmiomuodostelmaan. (Leffoissa mukit ovat aina punavalkoisia.) Mukeihin kaadetaan olutta. Oluen voi korvata toki vaikka urheilujuomalla.
Beer Pongissa kisailee vastakkain kaksi joukkuetta, jotka heittävät vuorotellen pingispalloa vastakkaiseen päätyyn toisen joukkueen mukeihin. Tarkoituksena on saada tähdättyä pallo suoraan mukiin.
Juo olutmuki välittömästi tyhjäksi! kuuluu Beer Pongin tärkein sääntö. Jos pallo osuu suoraan ilmateitse maaliin, täytyy vastustavan joukkueen juoda kyseinen muki tyhjäksi. Jos pallo menee mukiin pompun kautta, pitää vuorossa olevan joukkueen tyhjentää itse kaksi mukia omasta päädystään. Pomppivaa palloa saa yrittää torjua omasta päädystä.
Aalto Beer Pongin sivuilla avataan enemmän lajin historiaa. Pelin juuret ulottuvat ilmeisesti 1950-luvulle Darthmouthin yliopistoon Yhdysvaltoihin, josta laji on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa.
***
0:58