Kanaruoka, jota jokaisen tulisi maistaa – täydellinen klassikko maailman kuuluisimman kokin ohjeella
Coq au vin on ranskalainen klassikko, jonka valmistukseen äskettäin menehtynyt maailman kuuluisin kokki Paul Bocuse keksi oman niksinsä. Salaisuus piilee siinä, että kanan annetaan marinoitua punaviinissä vuorokausi ennen valmistusta.
Legendaarinen keittiömestari Paul Bocuse menehtyi kunnioitettavassa 91 vuoden iässä tammikuussa.
Bocuse oli ranskalaisen nouvelle cousinen pioneeri ja perusti muun muassa useita maineikkaita ravintoloita. Hänen 50 vuotta toimineella Restaurant Bocuse -ravintolallaan on 3 Michelin-tähteä ja hän loi maailman arvostetuimman kokkikilpailun, Bocuse d’Orin. Bocuse sai urallaan monenlaisia palkintoja ja tunnustuksia.
Bocuse ehti vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana keksiä monenlaisia reseptejä.
Hän on muun muasssa tehnyt oman, täydellisen versionsa kuuluisasta coq au vin -reseptistä.
Bocusen versiossa käytetään punaviiniä, konjakkia ja voita. Finedininglovers.com kertoo, miten se valmistetaan.
Kukkoa viinissä Paul Bocusen tapaan
Bocusen kikka coq au vin'in valmistuksessa on antaa kanan marinoitua yön yli. Niin kanasta tulee vieläkin maukkaampaa.
Ainekset (4 henkilölle):
Valmistusaika: Yli 1 päivä
Keittoaika: 50 min
1 kokonainen broileri
125 ml konjakkia
1 porkkana
persiljaa maun mukaan
timjamia maun mukaan
10-12 kokonaista mustapippuria, rouhittuna
jauhoa tarpeen mukaan
0,5 l punaviiniä
1 iso sipuli
laakerinlehtiä maun mukaan
valkosipulinkynsiä (kuorineen) maun mukaan
voita maun mukaan
Vinkki: Käytä aromikasta punaviiniä ja luomukanaa.
Valmistusohjeet:
Paloittele kana ja anna palojen marinoitua viinissä ja yrteissä 24 tuntia.
Valuta kananpaloista marinadi, kuivaa ne talouspaperilla ja kypsennä isossa padassa.
Kun kana on väriltään kultainen/kullankeltainen, lisää konjakki ja liekitä.
Lisää tämän jälkeen hieman vehnäjauhoa ja laita liesi pois päältä.
Kuullota vihannekset kevyesti voissa. Laita sen jälkeen kaikki ainekset pataan ja kaada joukkoon viini.
Kun pata on lämmennyt kauttaaltaan, keitä 30-40 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.
Lähteet: Finedininglovers.com
* * *
Katso videolta viinin matka suomalaisten ruokapöytiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku