Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kiiviä kannattaisi syödä joka päivä – 5 hyvää syytä

kiivi
Kiivillä on runsaasti terveysvaikutuksia. Shutterstock
Julkaistu 18.10.2016 07:34

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Kiivi ei ole pelkästään vain hyvänmakuinen, vaan sillä on ainutlaatuisen paljon terveysvaikutuksia.

Kiivi on herkullinen ja terveellinen eksoottinen hedelmä. Kauniin värinsä ja makunsa lisäksi sillä on lukuisia terveysvaikutuksia. Mitt Köket -sivusto listasi viisi hyvää syytä, miksi kiivejä kannattaisi syödä joka päivä!

1. Parantaa ruoansulatusta

Kiivit sisältävät runsaasti kuitua ja näin auttavat ruoansulatuksen normaalia toimintaa. Tämän lisäksi raaka kiivi sisältää tiettyä entsyymiä, joka helpottaa elimistöä pilkkomaan proteiineja.

2. Pitää nuorekkaana pidempään

Vihreät hedelmät sisältävät runsaasti E-vitamiinia ja antioksidantteja. Ne suojaavat ihmistä haitallisilta aineilta sekä ikääntymisen aiheuttavilta fyysisiltä muutoksilta.

3. Vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä

Kiivin keskellä ovat pienet mustat siemenet koostuvat alfalinoleenihaposta, joka on sydäntä suojaava omega3-rasvahappo. Kiivit sisältävät myöskin runsaasti kaliumia, joka säätelee verenpainetta. 

4. Parantaa vastustuskykyä

Kiivit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa tehostamaan vastustuskykyä. Lisäksi C-vitamiini parantaa luuston, hampaiden ja verisuonien terveyttä.

5. Auttaa painonpudotuksessa

Kiivin runsas kuitupitoisuus auttaa painonhallinnassa. Kiivi on siis hyvä valinta myös laihduttajalle!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Mitt Köket 

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät