Tässäpä mainio ja helppo syysmakupala meksikolaishenkeen! Täynnä tummia sävyjä ja makuja muodostaen yhdessä täydellisen makuparikombon makeasta kurpitsasta ja mausteisesta chorizosta sipulin antaessa napakan pehmeän lisäsäväyksen. Näitä voi vetää monta tacoa pääruoaksi, ottaa yhden alkupalaksi tai asetella meksikolaishenkisten illanistujaisten tarjottimelle napattavaksi oluen tai drinksun kylkeen.
VINKKI! Homma hoituu yhtä hyvin monenlaisilla kurpitsoilla, jos myskikurpitsaa ei ole saatavilla.
HUOM! Tsekkaa myös muut taco- ja meksikolaisreseptit!
Kurpitsa-chorizo -tacot
500 g myskikurpitsaa (butternut)
500 g chorizoa
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl oliiviöljyä
2 salottisipulia
1 chili (oman tulisuuden siedon mukaan)
1 rkl oreganoa
suolaa
mustapippuria
tortilloja (resepti) tai tacokuoria
yrttejä esim. korianteria, persiljaa, salviaa
marinoitua punasipulia (resepti alla)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se oliiviöljyyn. Lisää seokseen pieni ripaus suolaa. Pilko kurpitsa 2 cm palasiksi. Levitä palaset tasaisesti leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pirskottele valkosipulista öljyä kurpitsapalasten päälle. Paahda kurpitsaa uunissa 25 min tai kunnes se on pehmeää.
Pilko chorizo parin sentin palasiksi. Hienonna salottisipuli. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta hiukan oliiviöljyä pohjalle. Paista chorizoa ja sipulia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sekaan uunista otettu kurpitsa ja ripottele oregano mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kauho tortillojen päälle, höystä punasipulilla, ripottele pinnalle yrttejä, taita ja haukkaa.
Marinoitu punasipuli
2 punasipulia halkaistuna ja ohuiksi siivuiksi leikattuna
1,5 rkl punaviinietikkaa
1,5 rkl öljyä
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
Sekoita ainekset hyvin sekaisin. Kaada kattilaan ja kuumenna keskilämmölle sekoittaen, ettei sokeri pala pohjaan. Ota liedeltä, kun seos on lämmennyt ja anna jäähtyä ja tekeytyä 1-2 tuntia.
Marinoitu sipuli säilyy puhtaassa purkissa jääkaapissa hyvänä viikon verran.