Olen alkanut viehtyä sellaisista nopeutetuista reseptivideoista, joissa yksinkertainen herkku valmistuu silmien edessä minuutissa tai jopa Instagramin 15 sekunnissa. Kuluneella viikolla mielen ja makunystyrät valloitti Tastemaden perunapizzavideo. Se saavutti suuren suosion myös Facebookin seuraajissani ja päätin testata sitä viikonloppuaamiaisella hivenen muokattuna. Sain viikolla Järvikylältä laatikollisen yrttejä, joista tässä toimi oikein mainiosti mustakaali ja basilika.
[embed]https://youtu.be/MXCMMpAY6YQ[/embed]
Hyvähän siitä tuli. Sopii niin aamiaiselle, lounaaksi, illalliseksi tai iltapalaksi. Teimme kaksi pizzaa, isoon ja pieneen pannuun. Pienestä pannusta pizza irtosi melko nätisti lautaselle, mutta isosta onnistui vain viipaleina.
VINKKI! Reseptiä on helppo muunnella jääkaapin sisällön ja makumieltymysten mukaan. Testaa vaikkapa parmankinkun sijaan päälle paistettua pekonia ja juustoksi jokin mozzarellaa voimakkaampi juusto kuten gruyere.
Perunapizza
1 iso peruna
kourallinen raastettua parmesaania
1,5-2 dl tomaattikastiketta (ohje alla, puolikas riittää)
1 pallo mozzarellaa
1 kananmuna
kourallinen mustakaalia
kourallinen basilikanlehtiä
muutama siivu parmankinkkua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Tee ensin tomaattikastike. Siivuta peruna hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lorauta paistinpannun pohjalle oliiviöljyä kauttaaltaan. Lado ne paistinpannulle tiiviisti hiukan lomittain. Ripottele pinnalle parmesaania. Kuumenna pannu miedolle, laita kansi päälle ja anna kypsyä 5-7 minuuttia.
Levitä tomaattikastike pohjan päälle. Lado päälle mustakaalit ja mozzarellasiivut. Peitä kannella ja anna hautua keskilämmöllä 4 min. Riko keskelle kananmuna ja anna sen kypsyä haluaamaasi kypsyyteen, esim. 3 min. Mausta mustapippurilla ja hiukan suolalla.
Laita pinnalle basilikanlehtiä ja parmankinkkua. Tarjoile.
Pizzakastike
1 tlk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
3 valkosipulinkynttä, murskattuna ja hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1,5 rkl kuivattua oreganoa
0,5-1 tl chilirouhetta
1 tl fenkolinsiemeniä, morttelissa jauhettuna
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
Kuumenna kattilassa oliiviöljy keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja chili ja kuullota puoli minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kypsennä sitä minuutin verran. Lisää tomaattimurska, punaviinietikka, oregano, fenkolinsiemenjauhe. Hauduta 30 min. Mausta mieleiseksi suolalla, pippurilla ja sokerilla.