Laihdutusfirmalta hurja väite: Tölkki siideriä avokadoa parempi vaihtoehto
Laihdutusfirma on listannut avokadon siideriä korkeammalle painonnousuun todennäköisimmin johtavien tuotteiden listauksessaan.
Video: Syö vähemmän kuin kulutat, niin paino putoaa – onko laihdutus oikeasti niin yksinkertaista?
Englantilaista Strongbow-siideriä voidaan kuvailla monin sanoin, mutta terveellisyys ei välttämättä ole yksi niistä. Painonpudotusohjelmista tunnettu Slimming World on kuitenkin asiasta hieman toista mieltä. Yrityksen mukaan tölkki siideriä voi olla vähemmän lihottavampi vaihtoehto kuin rasvapitoinen avokado.
Lihottavien tuotteiden listauksessaan yritys sijoitti avokadon korkeammalle kuin siiderin. Siideri sai listauksessa 9,5 pistettä, avokado puolestaan 14 pistettä.
Avokado verrattavissa suklaaseen tai alkoholiin
Slimming Worldin tiedottajan mukaan heidän yrityksensä kannustaa laihduttajia valitsemaan lautaselleen matalan energiatiheyden omaavia ruokia, eli niitä, jotka täyttävät vatsan vähillä kaloreilla. Näitä ovat monet hedelmät ja vihannekset, vähärasvainen liha, kala ja kananmunat.
Vältettäviä ruokia ovat puolestaan energiatiheät ruoat, kuten suklaa, rasva, alkoholi sekä avokado.
– Vaikka avokadot sisältävät joitain tärkeitä ravintoaineita, kuten hyviä rasvoja, ne ovat hyvin rasvapitoista ruokaa. Keskikokoinen avokado voi sisältää yli 300 kaloria, joten ne tekevät laihduttamisesta vaikeampaa, tiedottaja kertoo.
Vaikka myös siideri kuuluu painonpudotusohjelmassa välteltävien tuotteiden joukkoon, desi siideriä sisältää noin 55 kilokaloria, eli 0,33 litran tölkissä kaloreita on avokadoa huomattavasti vähemmän, noin 180.
Vaikka avokadot sisältävät paljon energiaa ja rasvaa, niistä ei yrityksen mukaan tarvitse luopua kokonaan, kunhan muistaa nauttia niitä kohtuudella. Aivan kuten mitä tahansa ruokaa tai juomaa.
Lähde: Yahoo
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"