Lihapullat goes kasvis. Nyt pyöritellään ja paistetaan munakoisoa sisilialaiseen tyyliin. Pinnalta rapsakkaa, sisältä mehevää ja tuhtia purtavaa. Pitäisi maistua niin raavaalle lihansyöjälle kuin lapsillekin. Kylkeen tomaattikastiketta ja vaikka risottoa. Toimii alku- tai pääruokana. Kenties jopa antipastona.
Munakoisopallerot
reilu 20 pyörykkää
3 munakoisoa pieninä kuutioina
oliiviöljyä
3 rkl parmesaania, raastettuna
1 kananmuna
8 basilikanlehteä pieneksi revittynä
1 pala vanhentunutta leipää
kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja leivitykseen
suolaa
mustapippuria
Pilko munakoisot pieniksi kuutioiksi. Paista munakoisot pannulla reilussa määrässä öljyä kullankeltaisiksi. Nosta pannulta ja valuta talouspaperin päällä. Anna jäähtyä. Liota leipää hetki vedessä. Purista liika vesi pois. Sekoita munakoisot, parmesaani, muna, leipä ja mausteet keskenään taikinaksi. Pyörittele taikinasta saksanpähkinänkokoisia palleroita ja leivitä ne korppujauhoissa. Paista ja maista koepallo ja säädä maku mieleiseksi. Paista pyöryköitä keskilämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapsakoita pinnalta. Tarjoa munakoisopyörykät esim. tomaattikastikkeen kanssa (resepti).