Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarinakin tunnettu kondiittori Markus Hurskainen paljastaa, mitä suklaata itse käyttää leivonnassa.
Ruokakauppojen makeis- ja leivontahyllyiltä löytyy erilaisia suklaatuotteita moneen makuun. Osa niistä on tarkoitettu puhtaasti herkutteluun, mutta toisia markkinoidaan selkeästi leivontatuotteina.
Mitä eroa siis oikeastaan on leivontasuklaalla ja "tavallisella suklaalla?" Kysimme asiaa Koko Suomi leipoo -ohjelmastakin tutulta kondiittorimestari Markus Hurskaiselta.
– Leivontasuklaathan ovat helpottavia tekijöitä leivonnassa. Itse käytän tavallista suklaata lähtökohtaisesti pelkästään. Ei missään nimessä ole pakko käyttää leivontasuklaita.
Lue myös: Suklaalevy jo yli vitosen! Toimi näin, jos haluat säästää suklaaostoksilla
Mikä suklaa kannattaa valita leivontaan?
Hurskaisen mukaan leivontasuklaiden etuna on muun muassa se, että ne voivat olla kotileipurille helpompia esimerkiksi sulattaa. Lisäksi niiden kilohinta voi olla tavallista ja laadukasta tummaa suklaata edullisempi.
– Leivontasuklaat voivat sisältää esimerkiksi enemmän sokereita ja kasvirasvoja kalliin kaakaovoin sijaan.
Tämän huomaa usein Hurskaisen mukaan myös suklaan maussa. Kaakaossa on valtava määrä makuja ja eri nyanssit tulevat esiin parhaiten laadukkaammissa suklaatuotteissa.
– Leivontasuklaat on pehmennetty enemmän yleiskäyttöön.
Jos haluaa hyvää suklaan makua esimerkiksi leivonnaisen kuorrutteeseen, Hurskainen suosittelee käyttämään edes osittain laadukkaampaa suklaata joukossa.
Lue myös: Muistatko vielä? Nostalginen karkki palaa kauppoihin
Katso myös: Muistatko nämä karkit ja suklaat menneiltä vuosikymmeniltä?
2:24Tämä video herättää makumuistoja!