Aina ei jaksa näperrellä keittiössä, ja juuri tähän tilanteeseen sopivat Sarin helpot laiskurin joulutortut.
Videolla: Kummalla tavalla sinä teet perinteiset joulutortut?
Vähemmän vaivaa, enemmän täytettä ja herkullinen lopputulos? Kerroimme muutama vuosi sitten Sarin ideoimista laiskurin joulutortuista, jotka ovat täydellinen ratkaisu nopeaan leivontaan. Näitä torttuja ei todellakaan tarvitse näperrellä keittiössä, vaan saat jouluisen makuelämyksen nopeammin kuin uskotkaan.
Unohda sakaroiden vääntely
Laiskurin joulutortuista kertoi jouluna 2017 MTV:lle Sari Levänaho. Joulutortut tehdään muffinsivuokiin, jolloin sakaroiden vääntelyltä välttyy kokonaan. Levänaho itse täytti tuolloin tortut omenamarmeladilla, mutta täytteeksi sopivat toki muutkin klassiset, makeat hillot ja marmeladit.
– Näihin voi laittaa täytteeksi ihan mitä itse haluaa. Suolaiset versiot esimerkiksi savulohesta, kinkkusuikaleista tai vegeversio toimisivat hyvin. Gluteenittomana tämä toimii myös, koska gluteeniton taikina on hiukan hankalampi työstää muutenkin, Levänaho kertoi aiemmin MTV:lle.
Tänä jouluna kannattaa testata laiskurin joulutorttuja tietysti myös hitiksi muodostuneella Toffifee-täytteellä.
Muffinivuokiin taiteillaan myös tämän vuoden jouluhitit, kukkajoulutortut.
Lue myös: Pakko testata! Susanna leipoi joulutortut tavalla, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Näistä tuli uudet suosikkimme"
Laiskurin joulutortut
1 pkt valmiita torttutaikinalevyjä tai voitaikinalevyjä
Täyte:
haluamaasi täytettä, esimerkiksi paistonkestävää omenahilloa
Päälle:
tomusokeria
Valmistusohje:
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Levitä taikinalevyt leivinpaperille, ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi.
Nosta neliöt muffinssivuokiin. Paina taikinan keskelle kolo. Täytä kolo valitsemallasi täytteellä. Voit halutessasi voidella reunat kananmunalla.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria.