Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muistatko vielä laiskurin joulutortut? Testaa Sarin helppo ja nerokas ohje

1:02img
KATSO MYÖS: Kummalla tavalla sinä teet perinteiset joulutortut?
Julkaistu 03.12.2021 16:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Aina ei jaksa näperrellä keittiössä, ja juuri tähän tilanteeseen sopivat Sarin helpot laiskurin joulutortut. 

Videolla: Kummalla tavalla sinä teet perinteiset joulutortut?

Vähemmän vaivaa, enemmän täytettä ja herkullinen lopputulos? Kerroimme muutama vuosi sitten Sarin ideoimista laiskurin joulutortuista, jotka ovat täydellinen ratkaisu nopeaan leivontaan. Näitä torttuja ei todellakaan tarvitse näperrellä keittiössä, vaan saat jouluisen makuelämyksen nopeammin kuin uskotkaan. 

Unohda sakaroiden vääntely

laiskurin joulutorttu1

Laiskurin joulutortut tehdään muffinsivuokiin.

Laiskurin joulutortuista kertoi jouluna 2017 MTV:lle Sari Levänaho. Joulutortut tehdään muffinsivuokiin, jolloin sakaroiden vääntelyltä välttyy kokonaan. Levänaho itse täytti tuolloin tortut omenamarmeladilla, mutta täytteeksi sopivat toki muutkin klassiset, makeat hillot ja marmeladit.

– Näihin voi laittaa täytteeksi ihan mitä itse haluaa. Suolaiset versiot esimerkiksi savulohesta, kinkkusuikaleista tai vegeversio toimisivat hyvin. Gluteenittomana tämä toimii myös, koska gluteeniton taikina on hiukan hankalampi työstää muutenkin, Levänaho kertoi aiemmin MTV:lle. 

Tänä jouluna kannattaa testata laiskurin joulutorttuja tietysti myös hitiksi muodostuneella Toffifee-täytteellä.

Muffinivuokiin taiteillaan myös tämän vuoden jouluhitit, kukkajoulutortut

Lue myös: Pakko testata! Susanna leipoi joulutortut tavalla, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Näistä tuli uudet suosikkimme"

laiskurin joulutorttu2

Laiskurin joulutortut

1 pkt valmiita torttutaikinalevyjä tai voitaikinalevyjä

Täyte:

haluamaasi täytettä, esimerkiksi paistonkestävää omenahilloa

Päälle:

tomusokeria

Valmistusohje:

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Levitä taikinalevyt leivinpaperille, ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi.

Nosta neliöt muffinssivuokiin. Paina taikinan keskelle kolo. Täytä kolo valitsemallasi täytteellä. Voit halutessasi voidella reunat kananmunalla.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria.

Lue myös: Toffifee-joulutortut räjäyttävät potin – sinunkin on pakko kokeilla uutta hittitorttua!

Lisää aiheesta:

Muistatko vielä laiskurin joulutortut? Sarin nerokkaalla ohjeella oikaiset sieltä, mistä aita on matalinPakko testata! Susanna leipoi joulutortut tavalla, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Näistä tuli uudet suosikkimme"Sarin mullistavat "laiskurin joulutortut" valmistuvat suorastaan nerokkaan helposti – oletko jo testannut? Nerokasta ja superhelppoa! Sarin "laiskurin joulutortut" mullistavat hittiherkun – tätä täytyy kokeillaJättikakku tai pienet leivokset – kääretorttupohjan voi hyödyntää monin eri tavoinPakastetaikinoista syntyvät helpot herkut pikkujouluihin – testaa vinkit

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka