Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Näin helposti teet törkeän hyvät bataattiranskalaiset – rapea lopputulos ilman ylimääräistä rasvaa!

shutterstock_438407203
Bataattiranskalaisista saa airfryerilla täydellisen rapsakoita. Kokeile kotona! Shutterstock
Julkaistu 12.08.2021 19:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Bataattiranskalaisista saa airfryerilla täydellisen rapsakoita. Kokeile kotona!

Olemme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkanneet erilaisia airfryer-ilmafriteerauskeittimellä tehtäviä ruokia. Laitteella saa valmistettua esimerkiksi täydellisen rapsakoita ranskanperunoita, ilman ylimääräistä rasvaa.Jos olet ranskisten ystävä, kannattaa ehdottomasti kokeilla myös bataattiranskalaisia kyseisellä kapistuksella.

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Fosterin mukaan airfryerilla valmistetut bataattiranskalaiset ovat koukuttavan hyviä.

Lue myös: Mikä laite paistaa parhaat ranskanperunat? Hitiksi nousseet airfryer-keittimet Kuluttaja-lehden testissä – selkeä voittaja ja pari pohjanoteerausta

– Ne ovat vastustamattoman rapeita päältä, pehmeitä sisältä ja peittyvät ihanan simppeliin mausteseoksiin. Mikä parasta, nämä ranskikset ovat kaikkea muuta kuin rasvaisia ja valmistuvat 15 minuutissa. 

Näin teet törkeän hyvät bataattiranskalaiset airfryerissa

  • Leikkaa bataatti hieman yli 0,5 senttimetrin paksuisiksi tikuiksi. Koolla on väliä, sillä isommat ranskikset eivät kypsy airfryerissa yhtä rapeiksi.
  • Levitä airfryerin koriin ohut kerros rasvaa. Levitä rasvaa myös seinämiin.
  • Älä täytä keitintä liikaa. Levitä bataatit yhteen kerrokseen airfryerin koriin. Ne voivat koskea toisiinsa, mutta niiden ei tule olla päällekäin. Friteeraa bataattiranskalaiset erissä tarpeen mukaan.
  • Käännä ranskalaiset friteerauskoria heilauttamalla paiston loppupuolella. Varmista, että ranskalaiset eivät mene tässäkään vaiheessa päällekäin.

Bataattiranskalaiset airfryerissa

2 pientä bataattia (n. 250-300 g / kappale)
1,5 rkl paistoöljyä
¾ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl paprikajauhetta

  1. Lämmitä airfryer 200-asteiseksi. Kuori sillä välin bataatit ja leikkaa 0,5 senttimetrin paksuiksiksi tikuiksi.
  2. Laita bataattitikut kulhoon, lisää 1 rkl öljyä ja mausteet. Sekoita.
  3. Laita 0,5 rkl öljyä airfryerin paistokulhoon ja levitä sitä esimerkiksi sudin avulla ympäri kulhon pintoja.
  4. Paista bataattiranskalaisia (tarvittaessa erissä) airfryerissa 10 minuuttia. Käännä heilauttamalla ja paista 3-5 minuuttia lisää. 

Lue myös: Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"

Lähde: The Kitchn

0:49img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka