Mökkiranskalaiset ovat helppo tapa valmistaa ranskanperunoita.
Yllä olevalta videolta voit katsoa reseptin hasselbackan vohveliperunoihin.
Mökkiranskalaisten (cottage fries) nimi tulee ilmeisesti siitä, että ne on niin helppo valmistaa, että onnistuvat loistavasti vaikka mökillä. Näiden "ranskalaisten" valmistaminen ei vaadikaan hienoja keittiölaitteita tai välineitä.
Sinun ei tarvitse muuta kuin leikata peruna noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, maustaa ne ja paahtaa kuumassa uunissa kypsiksi.
Lopputuloksena on ulkoreunoilta rapea, mutta keskeltä pehmeä ja mehevä perunaviipale, joka soveltuu muotonsa puolesta yhtä hyvin dippaamiseen kuin perunalastu.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Muodoltaan viipaleet muistuttavatkin enemmän perunalastuja kuin ranskalaisia, mutta The Kitchn -sivuston ohje ei tähtää aivan yhtä rapeaan lopputulokseen kuin sipsit.
Mökkiranskalaiset voi maustaa esimerkiksi paprika- ja valkosipulijauheella, kuivatulla timjamilla, suolalla sekä pippurilla.
Mökkiranskalaiset
(4 annosta)
4 keskikokoista perunaa (esimerkiksi russet-peruna)
3 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
vajaa 1 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl kuivattua timjamia
ripaus mustapippuria
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Leikkaa perunat noin sentin paksuisiksi, pyöreiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle yhteen kerrokseen (jos viipaleita tulee enemmän kuin pellille mahtuu, paista kahdessa erässä). Ripottele viipaleiden päälle oliiviöljyä sekä mausteet. Hiero öljy ja mausteet viipaleiden pintaan.
3. Paahda, kunnes lituskojen ranskalaisten pohjat ovat kevyesti ruskistuneet (noin 20–25 minuuttia), käännä perunat sitten ympäri lastan tai pihtien avulla ja paahda vielä noin 10–20 minuuttia, kunnes myös toinen puoli ottaa hieman väriä.
4. Tarjoile välittömästi.
Lue myös: Nyt on helppo kalaruoka! Hanna Gullichsen ylistää säilyketuotetta: "Pieksee tonnikalan kuusi-nolla"
Lähde: The Kitchn