Poimi Allt om Mat -sivuston resepti ja säilö karviaiset talven varalle herkulliseen liemeen, josta ei potkua puutu.
Loppukesästä kypsyvät karviaiset ovat marjoja, joita ei olla totuttu hyödyntämään kovin monipuolisesti. Yksi tapa saada kaikki irti makeista ja herkullisista karviaisista on säilöä ne chilillä maustettuun liemeen.
Chilisäilötyt karviaiset
1 kilo karviaisia
1 chili
4 dl vettä
4dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
1 pussi (n. 26 grammaa) ruskeita sinapinsiemeniä
2 tl suolaa
Poista karviaisista huolellisesti kannat ja puhdista marjat.
Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Jos haluat tulisuutta, voit jättää chilin siemeniä karviaisten joukkoon.
Lisää pataan tai kattilaan chili, vesi, sokeri, valkoviinietikka, sinappi ja suola. Keitä hetki niin, että sokeri ja suola liukenevat seokseen.
Lisää joukkoon karviaiset ja keitä noin minuutin ajan. Anna karviaisten jäähtyä.
Lusikoi karviaiset esimerkiksi keitettyihin lasipurkkeihin ja säilytä purkkeja jääkaapissa.
Lähde: Allt om Mat