Tiesitkö, kuinka kuuma kahvi on makujensa puolesta parhaimmillaan?
Toisille maistuu viileäkin kahvi, ja toiset nauttivat kahvinsa liki tulikuumana. Kahvin ominaisuudet pääsevät kuitenkin parhaiten esille silloin, kun kahvin lämpötila on 70–80 astetta, Coffee Detective -sivusto kertoo. Suurin osa ihmisistä nauttii kahvinsa mieluiten liki 80 asteisena.
Alhainen lämpötila herättää maut
Moni kahviasiantuntija kokee, että kahvi on parhaimmillaan alle 70-asteisena, sillä kuuma lämpötila polttaa suuta ja vaikeuttaa kahvin hienovaraisimpien makujen tunnistamista. Tästä syystä moni asiantuntija maistelee jopa kylmäksi miellettyä kahvia.
Kuuluisan George Howell Coffeen isä George Howell nautti kahvinsa aina noin 55-asteisena. Moni mieltäisi Howellin kahvin kylmäksi, mutta hän uskoi kahvin parhaiden aromien paljastuvan hyvin alhaisissa lämpötiloissa.
Laadukasta kahvia ei kannata nauttia kuumana
Vaikka joka-aamuisen kahvikupillisen nauttisi tuttuun tapaan kuumana, voi jokainen leikkiä oman elämänsä kahviasiantuntijaa maistelemalla silloin tällöin haaleampaa kahvia. Esimerkiksi erityisen laadukkaiksi tiedettyjä kahvilaatuja voi maistella alle 70-asteisena.
Lähde: Coffee Detective