Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Testaa helppo peruna-savukalasalaatti – herkullinen kastike yllättää

Lämmin peruna-savukalasalaatti
Lämmin peruna-savukalasalaatti sopii pääsiäisen brunssipöytään.Pro Kala ry
Julkaistu 19.04.2025 17:32

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Lämmin peruna-savukalasalaatti sopii keväiseen brunssipöytään. Nappaa resepti talteen ja kokeile kotona!

Monelle pitkän pääsiäisviikonlopun kohokohtiin kuuluu hyvä ruoka. Vaikka useiden pääsiäispöytien päätähtinä ovat erilaiset lammasruoat, sopii keväinen peruna-savukalasalaatti erinomaisesti esimerkiksi pitkän viikonlopun brunssilautaselle. 

Pro Kala ry vinkkaa tiedotteessaan helpon salaattiohjeen. Tämän ruokaisan savukalasalaatin viimeistelee herkullinen miso-sitruunakastike, joka sopii mainiosti myös moniin muihin salaatteihin. 

Nappaa siis resepti talteen!

Lue myös: Jyrki Sukula paljastaa, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen

Lämmin peruna-savukalasalaatti

400 g pieniä perunoita (varhaisperunoita tai muita kiinteitä perunoita)
½ dl kurpitsansiemeniä
½ fenkoli ohuina viipaleina
2–3 vartta kevätsipulia
2 kourallista babypinaattia tai rucolaa
pussillinen salaattisekoitusta
300 g savukalaa
tuoretta minttua
½ prk pieniä kapriksia

Miso-sitruunakastike

4 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa misotahnaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
½ tl soijakastiketta
½ tl mustapippuria

Pese perunat, lohko ne ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Paahda kurpitsansiemenet pannulla. Valmista salaatti: Sekoita paahdetut perunat, ohueksi leikattu fenkoli, hienonnettu kesäsipuli ja babypinaatti kulhossa. 

Huuhtele salaattisekoitus, asettele se tarjoiluvadille ja kaada perunaseos salaattipedille. Yhdistä kaikki kastikeainekset ja ravista hyvin. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. 

Revi savukalasta sopivia paloja salaatin päälle. Koristele salaatti tuoreella mintulla, kapriksilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Halutessasi voit ripotella salaatin pinnalle vielä sormisuolaa.

Vinkki: Misoa jo toisinaan vaikea saada sekoittumaan tasaisesti muihin aineisin. Sekoita miso ensin pieneen määrään nestettä (esim. 1 rkl sitruunamehua tai oliiviöljyä) ja vatkaa tasaiseksi tahnaksi ennen kuin lisäät sen muihin aineksiin. Näin miso sekoittuu helpommin kastikkeeseen eikä jää kokkareiseksi. Voit käyttää myös sähkövispilää.

Katso myös: Savukalaa puolet halvemmalla kaupasta!

0:44imgNäin voit säästää savukalaostoksilla!

Lue myös: Superhelppo ja terveellinen kirjolohiruoka – valmistuu uunissa lähes itsestään!

Resepti: Pro Kala ry

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka