Jäätelöä rakastavilla suomalaisilla on monia muistoja vuosikymmenien takaisista jäätelöistä.
Muistatko vielä Valion erikoisvohvelin, jota myytiin ainakin 1980-luvulla? Vohvelin jippona oli, että siihen mahtui huomattavasti suurempi määrä jäätelöä normaaliin vohveliin verrattuna.
1980-luvun puolivälissä irtojäätelöiden lisäksi suuri hitti oli myös pehmytjäätelö.
"Pehmeäjäätelö valmistuu ainesta vispaamalla automaattisella koneella. Kotitalouksissa olevilla koneilla aineksesta ei saada riittävän kuohkeaa. Pehmeäjäätelö on pehmeämpää kuin tavallinen jäätelö, koska se vispataan kevyesti noin 40...60 %. Jäätelön vispausprosentti on 90...100 %. Lisäksi pehmeäjäätelö on syöntihetkellä lämpimämpää kuin tavallinen jäätelö. Sen tarjoilulämpötila on n. -5...-7 astetta ja jäätelön n. -12 astetta."
Näin herkkua mainostettiin Valion materiaaleissa.
Vuonna 1984 pehmiksiä oli tarjolla niin mansikan-, vaniljan- kuin suklaankinmakuisena. Uutuutena kyseisenä vuonna tuli markkinoille minttu-pehmis. Pehmiksien eri makuja pystyi yhdistelemään aivan kuten tänäkin päivänä.
Kesäuusinta vuodelta 2016.