Näyttävä joulupallokakku hurmaa kaikki – näin kakun koristelu sujuu kuin ammattilaiselta
Kaunis sokerimassalla kuorrutettu, joulupalloksi koristeltu kakku kätkee sisäänsä mehevän omena-inkiväärikakun.
Tämän kakun kohdalla ulkonäön ei kannata antaa hämätä, sillä näyttävyydestään huolimatta kakku on varsin helppo valmistaa.
Videolla muun muassa Koko Suomi leipoo- ohjelman voitosta tunnettu Liisa Westerberg näyttää mallia, kuinka kakun kuorrutus ja koristelu oikein sujuu.
– Et välttämättä tarvitse miljoonittain erilaista muotteja, sillä kotoa löytyy yleensä paljon erilaisia välineitä, joilla voit painella kakun päälle ympyröitä. Esimerkiksi tyllat ja erilaiset korkit käyvät hyvin, tärkeintä on, että muotti on terävä, Westerberg vinkkaa.
Joulupallo (10 palaa)
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 kpl kananmunaa
2 keskikokoista omenaa
1 pkt (85 g) inkivääriä paloina
Kuorrute:
250 g mascarponetuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2–3 tl kanelia
Koristelu:
500 g valkoista sokerimassaa
Koristerakeita ja koristelugeelejä
Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe yhteen. Sulata voi. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kananmunat ja voisula jauhoseokseen. Kääntele joukkoon omenaraaste ja inkivääri.
Jaa taikina tasaisesti kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista kakkua 175 asteisen (kiertoilma 160 asetta) uunin keski-tai alatasolla noin 35 minuuttia. Kakun voi hyvin paistaa myös yhdessä isommassa vuoassa, jolloin paistoaika on hieman pidempi.
Tee kuorrute. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen, jäähtynyt pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle reilusti kuorrutetta. Aseta toinen pohja päälle ja kuorruta kakun pinta jäljelle jääneellä kuorrutteella. Laita kakku kylmään 30 minuutiksi.
Koristelu. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta levy kakun päälle. Asettele massa tasaisesti ja leikkaa reunoilta ylimääräiset pois. Ota piparkakkumuotilla massasta paloja pois, jotta saat kakun pintaan kuvioita. Täytä kuviot koristerakeilla. Viimeistele kakku koristegeeleillä ja tee muffinivuoasta ja silkkinauhasta pallolle kiinnike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka