Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nerokas niksi ennen keittämistä tekee spagetista huikean hyvää

spagetti, bolognese
Paahda spagetti ennen keittämistä!Shutterstock
Julkaistu 12.01.2017 10:10

MTV LIFESTYLE

Jos haluat keitetyn spagetin maun nousevan aivan uusiin sfääreihin, kokeile pastan paahtamista ennen keittämistä.

Food52 -ruokasivuston toimittaja Annie Crabill päätti kokeilla, parantaako spagetin paahtaminen todella sen makua merkittävästi. Lopputuloksena spagetista tuli pähkinäisen paahdettua ja samaan aikaan vieraan sekä tutun makuista.

–  Kokeilin paahtamista ja 10 minuutin jälkeen spagetista tuli uunissa kultaista, melkein punaisen ruskeaa. Tämän jälkeen laitoin pastan vedessä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Sitten keitin sen normaalisti, Crabill kertoo.

Tällä valmistusmenetelmällä spagetin koostumuksesta tulee hieman erilaista: kypsyys on al dente, jopa hieman kuminen, mutta kun spagetin yhdistää kastikkeeseen, siitä tulee täydellistä.

Näin teet täydellistä paahdettua spagettia

1.   Levitä spagetit uunipellille tasaisesti leivinpaperin päälle. Paahda 180-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes spagetin väri on muuttunut kullanruskeaksi.

2.  Anna spagetin jäähtyä. Laita se sitten isoon minigrip-pussiin ja lisää vettä. Sulje pussi ja poista sieltä ilmat. Anna nesteytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

3.  Keitä spagetti normaalisti kattilassa. Kypsentäminen voi kestää normaalia pidempään, eikä pastasta tule välttämättä täysin kypsää (jää al denteksi).

4.  Lisää haluamasi kastike pastalle. Paahdettu spagetti on parhaimmillaan kastikkeen kanssa, ei sellaisenaan.

Läähde: Food52

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja