Niksejä täydellisen pihvin paistamiseen löytyy maailmasta varmasti yhtä monta kuin kokkejakin. Osa ammattilaisista suosittelee pihvin paistamista huoneenlämpöisenä tulikuumalla valurautapannulla, uskaliaimmat paistavat pihvinsä jopa jäisinä. Toiset sen sijaan vannovat sormitekniikan nimeen lihalämpömittarin käyttämisen sijaan.
Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia ammattilais- sekä kotikokkeja: jokainen haluaa pihvistään hyvin maustetun sekä mahdollisimman mehevän. Lisäksi pihvin tulisi näyttää yhtä hyvältä kuin se maistuukin.
Täydellisen mehevä entrecôte-pihvi
Miten sitten paistetaan ravintolatasoinen, täydellinen entrecôte-pihvi kotioloissa? Normaalisti pihviin paistetaan ensin pinnat pannulla, jonka jälkeen sen annetaan kypsyä uunissa loppuun.
Tällä ”käänteisellä paistotekniikalla” pihvistä tulee kuitenkin entistä mehevämpi, lupaa ruokasivusto Fine Dining Lovers.
Huomioithan, että tässä reseptissä voin käytössä ei säästellä, joten kalorikammoisten ei välttämättä kannata herkkua kokeilla.
1. Ripottele suolaa välikyljyksen eli entrecôten pintaan ja anna suolan imeytyä lihaan huoneenlämmössä puoli tuntia.
2. Laita 120-asteiseen uuniin noin tunniksi tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 46 astetta.
3. Laita valurautapannu kuumenemaan. Lisää reilusti voita pannuun. Laita liha kuumalle pannulle ja anna sen kypsyä rauhassa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
4. Käännä liha pannulla ja aloita voikylpy! Lisää pannulle voita, murskattu valkosipulinkynsi sekä timjaminoksa. Heittele voita lusikalla lihan päälle.
5. Ota pinnoiltaan kauniiksi ruskettunut liha pannulta esimerkiksi puisen leikkuulaudan päälle, lisää pinnalle vielä hieman voita ja pannulla olleet timjaminoksa sekä valkosipulinkynsi. Kääri liha folioon ja anna levätä rauhassa 10 minuuttia.
6. Leikkaa välikyljyksestä meheviä palasia. Katso videolta tarkemmat ohjeet pihvin paistamiseen!