Marry Me -kanakastiketta hehkutetaan meillä ja maailmalla.
Helppo ja herkullinen Marry Me -kanakastike on noussut jälleen ruokasivustojen puheenaiheeksi, mahdollisesti ainakin ystävänpäivän johdosta. Ohjetta on nyt hehkutettu muun muassa amerikkalaisella The Kitchn -ruokasivustolla sekä Suomessa Yhteishyvän sivuilla.
"Niin hyvää, että lautasetkin nuoltiin"
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Kelli Fosterin mukaan yksikään kermainen kanaruoka ei yllä lähellekään Marry Me -kanan herkullisuutta.
Kokeile kotona: Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
– Kun tarjosin ensimmäistä kertaa tätä italialaisvaikutteista kanaruokaa, pöydän ympäriltä kuului onnen huokauksia. Se on niin hyvää, että lautasetkin nuoltiin puhtaiksi, Foster kuvailee tuoreessa artikkelissaan.
Alkuperäisen Marry Me -kanan reseptin loihti The Kitchn -sivuston päätoimittaja Lindsay Funston. Hän keksi nimetä ohjeen Marry Me -kanaksi, eli suomalaisittain naimakanaksi, koska ruoka keräsi kosintaan verrattavia reaktioita. Ruoasta tuli Yhdysvalloissa nopeasti viraalihitti samaan tapaan kuin esimerkiksi avokadopasta oli aikoinaan Suomessa.
Lue myös: Hannan älyttömän hyvä kanakastike on kestohitti: "Itkettää, jos se loppuu kesken"
Nopeaa ja helppoa: "Parasta on huikea maku"
Suomessa Marry Me -kanan nosti kansan tietoisuuteen muun muassa Suosittua Kaikki äitini reseptit -ruokablogia pitävä Nanna Rintala. Nanna törmäsi ohjeeseen netissä vuonna 2021.
– Nimikin inspiroi. Ajattelin, että ruoan täytyy olla hyvää, jos aiheuttaa tällaisia reaktioita, Nanna kertoi tuolloin MTV Uutisille.
Kermainen kanaruoka tarjoillaan rapakon takana pastan kanssa, mutta se sopii kastikkeeksi myös perunoille tai riisille. Nannan mukaan suosittua kanaruokaa kehtaa ehdottomasti tarjota vieraillekin. Sen lisäksi se on nopea ja huokea ruoka arkeen.
– Parasta on huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama.
Nappaa helppo ohje: Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
Katso video: Testaa myös suosittua Lyonin kanaa
2:08
Lyonin kana on varma hitti!
Osittainen lähde: The Kitchn