Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
Julkaistu
Marry Me -kana on amerikkalainen kanakastike, joka koukuttaa! Tämä ohje on Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna Rintalan käsialaa.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Marry me -kana
- 2 rkl oliiviöljyä
- 600 g broilerin rintapaloja, tai ohuita rintaleikkeitä tai paistileikkeitä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl punaisia chilihiutaleita
- 2 dl kanalientä
- 1,5 dl kermaa
- 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
- 1 dl parmesaaniraastetta
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Marry Me -kana valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Kuumenna öljy. Suolaa ja pippuroi kanapalat molemmin puolin ja ruskista niihin molemmin puolin kaunis väri. Nosta pois pannulta. Paras pannu on sellainen, jonka voit nostaa myös uuniin.
- Alenna lämpö miedolle ja freesaa valkosipulia minuutin verran, varo polttamasta.
- Lisää kanat pannulle yhdessä kanaliemen, kerman, timjamin, chilihiutaleiden ja aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kanssa. Sekoita ja käänetele kanat kastikkeen joukkoon
- Laita uuniin kypsymään vartiksi, jos käytät ohutleikkeitä, puoleksi tunniksi jos käytät rintapaloja.
- Viimeistele ruoka tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella, pintaan voi ripotella myös hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja.
- Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa.
Resepti ja kuva: Nanna Rintala/Kaikki äitini reseptit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa