Nyt niitä saa! Kohujuomien myynti alkoi – K-kaupasta ostettiin tunnin aikana tasan yksi tuote

Tuhdimmat oluet ja miedot viinit kaupoissa – toimittaja jalkautuu juomaosastolle 7:16 Tuhdimmat oluet ja miedot viinit kaupoissa – toimittaja jalkautuu juomaosastolle
KATSO VIDEO: Mikä ryysis? 8-prosenttisten juomien myynti alkoi ruokakaupoissa.

MTV Uutiset jalkautui helsinkiläiseen ruokakauppaan todistamaan historiallista hetkeä, kun 8-prosenttisten käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynti alkoi.

Eduskunta hyväksyi kesäkuun alussa hallituksen esityksen alkoholilain muuttamisesta. Lakimuutoksen myötä vähittäiskaupoissa saa nyt myydä 5,6–8-prosenttisia käymisteitse valmistettuja alkoholijuomia. Prosenttiraja on aiemmin ollut 5,5.

Asiasta on väännetty pitkään ja mielipiteitä prosenttirajan nostamiselle on ollut puolesta ja vastaan eri tahojen toimesta.

Ei ryysistä ensimmäisenä myyntituntina – tasan yksi tuote myytiin

MTV Uutiset todisti historiallista hetkeä maanantaina 10.6.2024, kun vahvempien juomien myynti starttasi ruokakaupoissa. K-Supermarket Triplan kauppiasharjoittelija Eveliina Porkka kertoi, etteivät uutuusjuomat aiheuttaneet myymälässä sen kummempaa hässäkkää. 

– Ei ole ollut ryysistä asiakkaiden puolesta. Laitetaan pikkuhiljaa tavaraa saataville ja odotellaan asiakkaita sitä mukaa kuin heitä saapuu. 

MTV Uutisten tehdessä haastattelua, juomia oli virallisesti saanut myydä jo lähes tunnin ajan. Helsinkiläisessä ruokakaupassa ei kuitenkaan näkynyt pahemmin janoisia asiakkaita.

Tunnin aikana myymälästä ostettiin nimittäin tasan yksi 8-prosenttisen tuotekategorian viinituote. Kaupalta muistutettiin, että moni ostaa näitä viinejä ruokajuomiksi, joten niiden menekki ei välttämättä ole maanantaiaamuna suurinta.

Kaupasta arveltiin, että tuotteiden kysyntä painottuu viikonloppuihin. 

Millaisia tuotteita ruokakauppojen hyllyyn nyt ilmestyi ja millaista menekkiä niille odotetaan? Katso haastattelu jutun yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!