Voileipäkakut ovat olennainen osa suomalaisten juhlapöytiä. Pullahiiren leivontanurkasta tuttu Taru Vihavainen antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkit helpon voileipäkakun valmistamiseen.
Mitä olisivatkaan juhlat ilman perinteistä voileipäkakkua? Erilaiset voileipäkakut ovat kuuluneet suomalaisten arkeen ja juhlaan jo vuosikymmenten ajan.
Voileipäkakut ovat maistuneet monenlaisissa tilaisuuksissa aina nimiäisistä häihin ja hautajaisiin. Keväisin voileipäkakkuja valmistetaan erityisesti valmistujaisjuhlien noutopöytään.
Nappaa helpon voileipäkakun ohje: Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
Pullahiiren leivontanurkka -ruokablogia pitävä Taru Vihavainen antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa omat vinkkinsä tämän juhlapöydän kunkun valmistamiseen.
– Tämä on helposti valmistuva kinkku-voileipäkakku. Ei tarvitse mitään ihmeellisempiä välineitä, mutta tulee näyttävä lopputulos, Taru ohjeisti lähetyksessä.
Kääräise voileipäkakku rullalle
Tällä kertaa voileipäkakkua ei ladottu perinteiseen tyyliin leipäviipaleista, vaan se kääräistiin kääretortun tapaan rullalle. Voileipäkakun koristelussa kannattaa pitää erityisesti yksi seikka mielessä:
– Yleensä tykkään itse koristella kakun sillä tavalla, että käytetään niitä raaka-aineita, mitä myös sisältä löytyy. Näin ihmiset tietävät kakkua leikatessa, minkä makuista kakkua ovat ottamassa.