Oletko testannut? Taru vinkkaa helpon kikan voileipäkakun valmistamiseen: "Tulee näyttävä lopputulos"
Voileipäkakut ovat olennainen osa suomalaisten juhlapöytiä. Pullahiiren leivontanurkasta tuttu Taru Vihavainen antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkit helpon voileipäkakun valmistamiseen.
Mitä olisivatkaan juhlat ilman perinteistä voileipäkakkua? Erilaiset voileipäkakut ovat kuuluneet suomalaisten arkeen ja juhlaan jo vuosikymmenten ajan.
Voileipäkakut ovat maistuneet monenlaisissa tilaisuuksissa aina nimiäisistä häihin ja hautajaisiin. Keväisin voileipäkakkuja valmistetaan erityisesti valmistujaisjuhlien noutopöytään.
Nappaa helpon voileipäkakun ohje: Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
Pullahiiren leivontanurkka -ruokablogia pitävä Taru Vihavainen antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa omat vinkkinsä tämän juhlapöydän kunkun valmistamiseen.
– Tämä on helposti valmistuva kinkku-voileipäkakku. Ei tarvitse mitään ihmeellisempiä välineitä, mutta tulee näyttävä lopputulos, Taru ohjeisti lähetyksessä.
Kääräise voileipäkakku rullalle
Tällä kertaa voileipäkakkua ei ladottu perinteiseen tyyliin leipäviipaleista, vaan se kääräistiin kääretortun tapaan rullalle. Voileipäkakun koristelussa kannattaa pitää erityisesti yksi seikka mielessä:
– Yleensä tykkään itse koristella kakun sillä tavalla, että käytetään niitä raaka-aineita, mitä myös sisältä löytyy. Näin ihmiset tietävät kakkua leikatessa, minkä makuista kakkua ovat ottamassa.
Miten voileipäkakusta saa mahdollisimman mehevää? Mitä nestettä kannattaa käyttää kakun kostutukseen? Entä kuinka kauan voileipäkakku säilyy jääkaapissa? Katso jutun yllä olevalta videolta Tarun vinkit ja nappaa resepti: Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa