- Vatkaa täytteen tuorejuusto ja vispikerma paksuksi vaahdoksi.
- Leikkaa palvikinkkusiivut veitsellä pieniksi paloiksi, ja lisää kinkku sekä kurkkusalaatti vaahdon joukkoon.
- Pilko joukkkoon vielä ruohosipuli. Mausta täyte maun mukaan rouhitulla mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Leikkaa leivistä ohuesti reunat pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle neljään riviin.
- Kostuta leivät käyttäen pullasutia tai lusikkaa apuna. Voit laittaa leipiä hieman lomittain, jotta kaikki leipien saumakohdat eivät muodostu samoihin kohtiin.
- Levitä täyte leipien päälle ja rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi.
- Laita vielä voileipäkakun päälle esimerkiksi folio, jotta kakku pysyy hyvin muodosssaan ja on samalla hyvin suojattu. Nosta voileipäkakku jääkaappiin ja anna olla siellä mielellään seuraavaan päivään.
- Ota folio ja leivinpaperi pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja siirrä voileipäkakkurulla tarjoiluastialle. Leikkaa kakun päädyt siisteiksi.
- Vatkaa kuorrutetta varten vispikerma ja maustamaton tuorejuusto yhdessä paksuksi vaahdoksi.
- Mausta vaahto oman maun mukaan esimerkiksi ripauksella jauhettua valkopippuria ja suolaa.
- Levitä tai pursota kuorrute voileipäkakun päälle ja koristele voileipäkakku halumallasi tavalla esimerkiksi versoilla, kinkkusiivuilla, kurkulla, leipätikuilla, yrteillä ja/tai syötävillä kukilla.