- Vatkaa täytteen tuorejuusto ja vispikerma paksuksi vaahdoksi.
- Leikkaa palvikinkkusiivut veitsellä pieniksi paloiksi, ja lisää kinkku sekä kurkkusalaatti vaahdon joukkoon.
- Pilko joukkkoon vielä ruohosipuli. Mausta täyte maun mukaan rouhitulla mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Leikkaa leivistä ohuesti reunat pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle neljään riviin.
- Kostuta leivät käyttäen pullasutia tai lusikkaa apuna. Voit laittaa leipiä hieman lomittain, jotta kaikki leipien saumakohdat eivät muodostu samoihin kohtiin.
- Levitä täyte leipien päälle ja rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi.
- Laita vielä voileipäkakun päälle esimerkiksi folio, jotta kakku pysyy hyvin muodosssaan ja on samalla hyvin suojattu. Nosta voileipäkakku jääkaappiin ja anna olla siellä mielellään seuraavaan päivään.
- Ota folio ja leivinpaperi pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja siirrä voileipäkakkurulla tarjoiluastialle. Leikkaa kakun päädyt siisteiksi.
- Vatkaa kuorrutetta varten vispikerma ja maustamaton tuorejuusto yhdessä paksuksi vaahdoksi.
- Mausta vaahto oman maun mukaan esimerkiksi ripauksella jauhettua valkopippuria ja suolaa.
- Levitä tai pursota kuorrute voileipäkakun päälle ja koristele voileipäkakku halumallasi tavalla esimerkiksi versoilla, kinkkusiivuilla, kurkulla, leipätikuilla, yrteillä ja/tai syötävillä kukilla.
Makuja
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
Leivontabloggari Pullahiiren eli Taru Vihavaisen reseptillä valmistat maukkaan kinkkutäytteisen voileipäkakkurullan kevään juhliin.Taru Vihavainen
Julkaistu 17.05.2023 14:58
Leivontabloggari Pullahiiri jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 17.5.2023 mainion vinkin kevään juhlatarjoiluihin. Testaa voileipäkakkua rullan muodossa! Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla kannattaa tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä.
Ainekset
Täyte
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2,5 dl vispikermaa
- noin 0,5 dl kurkkusalaattia
- 200 g palvikinkkusiivuja
- puoli ruukkua tuoretta ruohosipulia
- rouhittua mustapippuria
- (suolaa)
Leipä
- 1 pkt (550 g/14–15 siivusa) tummaa paahtoleipää
Kostutus
- noin 1,5 dl kivennäisvettä tai lihalientä
Kuorrutus
- 1,5 dl vispikermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- (valkopippuria, suolaa)
Koristeluun
- versoja, kinkkusiivuja, kurkkua, leipätikkuja, yrttejä syötäviä kukkia
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalleKlassinen juhlapöydän herkku saa uuden ulkoasun – näin syntyy veikeä vihtakakkuTaio juhlapöydän klassikkoherkku uuteen uskoon – poimi talteen kolme herkullista voileipäkakkureseptiäVihta-voileipäkakkuJuustotangot ja voileipäkakutVoileipäkakku herkkusienillä