Meillä kokataan hyvin usein uusia ruokia tai ainakin uusia versioita vanhoista tutuista ruokalajeista. Silloin tällöin joku annos tekee unohtumattoman vaikutuksen ja jää elämään keittiöömme klassikkona, johon palataan, kun ei muuta keksitä tai alkaa vain tehdä juuri sitä mieli. Parmesankana, pollo parmigiana, on yksi niistä.
Olen testannut muutamaa reseptiä tästä italiaisklassikosta, mutta tämä versio on hioutunut ylivoimaisesti parhaaksi - kenties tavallista freshimmän makunsa myötä. Tuore tomaatti ja maukas yrttikastike antavat loistavan säväyksen! Annos on lisäksi melko nopea tehdä. Toimii niin arkiruokana kuin vähän hienommassakin seurassa. Kylkeen risottoa tai salaattia.
Parmesankana neljälle 4 broilerin rintafilettä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
4 rkl parmesaania raastettuna
1 tl chilirouhetta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl pinjansiemeniä kevyesti murskattuna
1 sitruunankuori raastettuna
2 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
Basilika-persiljaseos 1 puntti basilikaa
1/2 punttia lehtipersiljaa
1/2 sitruunan mehu
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
2 tomaattia
Tee ensin yrttiseos. Yhdistä aineet ja soseuta. Mausta mieleiseksesi. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Laita fileiden päälle kelmua ja nuiji ne ohuehkoiksi. Tee panerointiseos. Sekoita kulhossa yhteen korppujauhot, parmesaani, chili, valkosipuli, pinjansiemenet ja sitruunankuori. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Pyöräytä ne vehnäjauhoissa. Riko munat ja vatkaa ne kevyesti. Dippaa rintafileet munaan. Nosta fileet kulhoon ja pyöräyttele parmesanseoksessa. Nosta sivuun ja laita pannu kuumaksi. Paista kanat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Panerointiseos imee rasvaa, joten tarkista, ettei kanat pääse palamaan. Nosta lautaselle ja laita päälle ja sivulle basilika-persiljaseosta sekä koristele tomaattikuutioilla. Ja äkkiä nauttimaan.