Kymenlaaksolaisen Takatalo & Tompuri -panimon toimitusjohtaja ja olutmestari Mikko Suur-Uski näyttää, miten olut kaadetaan lasiin oikeaoppisesti.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto vieraili loppuvuodesta Kotkan ja Haminan seudulla tutustumassa paikalliseen ruoka- ja juomatarjontaan. Matkan varrelta tarttui mukaan muun muassa tärkeitä oppeja olueen liittyen.
Piipahdimme muun muassa Virolahden Ravijärven kylässä sijaitsevassa Takatalo & Tompuri Brewery -maatilapanimossa, jonka toimitusjohtaja ja olutmstari Mikko Suur-Uski antoi omat tärppinsä oluen säilyttämiseen sekä tarjoiluun. Tiedätkö sinä, miksi olutpullo on väriltään ruskea ja miten olut kannattaa nauttia?
Panimon olutmestari opasti myös, miten olut tulisi kaataa lasiin, jotta juoma on parhaimmillaan nautittavaksi. Tärkeintä on, että juoman pintaan muodostuu kaadettaessa niin sanottu vaahtokukka.