Päivi leipoi ällistyttävät synttärikakut 15-vuotiaalle pojalleen: "Yksi vieraista ei vielä leikkausvaiheessakaan ollut uskoa, että tämä oikeasti on kakkua"
Jotkut ne vain osaavat! Päivin tekemät upeat herkkukakut herättävät ihastusta – ja saavat monet hieraisemaan silmiään.
Espoolainen Päivi Heimonenpäätti tänä vuonna leipoa 15 vuotta täyttävän poikansa syntymäpäiville jotain hieman erilaista. Päivi on aina tykännyt leipoa kakkuja, joiden ulkonäkö niin sanotusti pettää.
– Teen mielelläni kakkuja, jotka näyttävät joltain ihan muulta kuin kakuilta. Se on se johtoajatus. Kun poikani oli nuorempi, hän heitteli aina ideoita ja toiveita synttärikakkuunsa. Sitä kautta tuli tehtyä muun muassa hampurilaiskakkuja, Päivi kertoo.
Nyt, kun teini-ikäiseltä pojalta ei enää välttämättä kakkuideoita irtoa, Päivi on päästänyt oman luovuutensa valloilleen. Tänä vuonna Päivi halusi kokeilla ensimmäistä kertaa pullokakun tekemistä. Siitä se idea sitten lähti.
– Meillä pidetään yleensä yhteensä kolmet synttärit ja mietin, että miten saisin kolme kakkua. Pullokakusta sitten keksin, että teen kakut herkkuteemalla.
Päivi loihti siis kakuiksi poikansa lempiruokia: pastaa, sushia ja ranskalaisia limun kera. Lopputulos on ällistyttävä:
Tänä vuonna kaikki Päivin leipomat kakut olivat suklaakakkuja. Maku on tietysti tärkein, vaikka upea ulkonäkö viekin yleensä juhlavieraiden huomion.
– Parasta on se, kun ihmiset ovat ihan äimistyneitä kakut nähdessään. Yksi vieraista ei vielä leikkausvaiheessakaan ollut uskoa, että tämä oikeasti on kakkua. Poikakin oli todella tyytyväinen kakkuihin ja tykkäsi sekä ulkonäöstä että mausta.
Päivin kakkuja katsellessa ei ihan heti uskoisi, että hän leipoo niitä vain harrastusmielessä. Päivi on töissä IT-alalla ja on itseoppinut kotileipuri.
Tällaisiä luomuksia Päivi on leiponut aiempina vuosina:
Kuvat: Päivin kotialbumi
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku