Paul on syönyt kaksi kiloa lihaa ja kahdeksan kananmunaa päivässä jo yli vuoden ajan – yksipuolisella ruokavaliolla hurjat seuraukset
Ylipainosta, astmasta, allergioista ja vakavasta ihosairaudesta kärsinyt 39-vuotias ruotsalaismies väittää löytäneensä avun terveysongelmiinsa lihapitoisesta ruokavaliosta. Vuoden aikana mies on syönyt noin 730 kiloa lihaa ja 2200 kappaletta kananmunia.
Ruotsalaismies Paul Nilsson kertoo etsineensä apua terveysongelmiinsa terveellisestä, runsaasti vihanneksia, hedelmiä ja kalaa sisältävästä ruokavaliosta, mutta laihoin tuloksin. Vuoden 2017 lopussa mies päätti muuttaa ruokailutottumuksiaan radikaalisti; hän ryhtyi syömään pelkkää sian-ja naudanlihaa sekä kananmunia.
Ruokavaliomuutoksella oli miehen elämään hurja vaikutus – ja ainoastaan positiivisessa mielessä.
Mies kyllästynyt "lihahysteriaan"
Sen lisäksi, että kuudesti viikossa treenaava mies on onnistunut pudottamaan painoaan ja rasvaprosenttiaan, uusi ruokavalio on auttanut häntä pääsemään eroon lääkkeistä. Nilsson voi nyt paremmin kuin koskaan ennen.
– Aiemmin söin asiantuntijoiden suositusten mukaan salaattia, hedelmiä ja muita terveellisiä asioita, mutta kun jätin ruokavaliosta pois kaikki hiilihydraatit ja sokerit, aloin voida paremmin, Nilsson kertoo.
Nilsson uskoo, että poikkeava ruokavalio on hänen terveytensä salaisuus. Tällä hetkellä miehen ruokavalioon kuuluu noin kaksi kiloa lihaa ja 6–8 kananmunaa päivässä. Alkoholia hän ei käytä lainkaan.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Minulla ei ole ollut yhtään astmakohtausta. En ole ollut sairastanut edes flunssaa. Painan nyt 86 kiloa ja rasvaprosenttini on pudonnut 20 prosentista kuuteen prosenttiin, Nilsson toteaa ja lisää olevansa kyllästynyt ”hystreriaan”, joka lihan syömiseen ja sen vaarallisuuteen liitetään.
Ruokavalion riskinä korkea kolesteroli
Lokaltidningen-sivuston haastatteleman ravitsemusterapeutin Irene Mattissonin mukaan terveellinen ruokavalio sisältää monipuolisesti täysjyvätuotteita, vihanneksia ja hedelmiä. Asiantuntija epäileekin, että Nilssonilla saattaa olla puutteita tärkeiden ravintoaineiden saannissa.
Tutkimusten mukaan lihapitoisen ruokavalion on todettu lisäävän myös paksusuolen syövän riskiä, mutta tähän asiaan asiantuntija ei halua ottaa kantaa.
LUE MYÖS: Tina, 39, on syönyt kolme vuotta pelkkiä hedelmiä – rajoittavalla ruokavaliolla hurjat seuraukset
– Hänellä on matala rasvaprosentti, mikä on hyvä asia, mutta uskon, että hän kärsii korkeasta kolesterolista, Mattisson toteaa.
Yksitoikkoisuudesta ja asiantuntijoiden mielipiteistä huolimatta huolimatta Nilsson kertoo pitäytyvänsä lihapitoisessa ruokavaliossa loppuelämänsä ajan, jos kaikki sujuu yhtä hyvin kuin tähänkin asti.
– Ei, minulla ei ole ollut mitään ongelmia. Kaikki on normaalisti, Nilsson kommentoi terveydentilaansa.
Lähteet: Expressen, Lokaltidningen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka