Maistuisiko sinulle aamupalaksi omenapiirakan makuinen puuro?
Tuulia Järvisen ja Tiina Strandbergin Puuron uusi aika -kirja (Atena, 2017) esittelee erilaisia toinen toistaan herkullisempia puuro-, vanukas- ja jogurttireseptejä.
Mukana on myös tämä nopeasti syntyvä omenapiirakka-puuro, joka sopii syksyiseen aamupalapöytään täydellisesti.
– Puuro, joka maistuu omenapiirakalle on täydellisen lempeä ja makea aloitus päivään, kirjassa vinkataan.
Puuroon voi käyttää valmista omenasosetta, jolloin annos valmistuu hyvin nopeasti, noi 10 minuutissa.
– Suosittelemme kuitenkin tekemään tämän täyteläisen omenasoseen, sillä bataatti tuo puuroon ihanaa pehmeyttä.
Omenapiirakka-puuro kahdelle:
Puuro:
3 dl mantelimaitoa
2,5 dl vettä
2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
ripaus suolaa
0,5 dl omenasosetta (resepti alla)
2 rkl mantelivoita
Omenasose:
200 g bataattia
4 pientä omenaa tai 2 suurta (noin 400 g)
2 tl neitsytkookosöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl kanelia
Päälle:
Omenasosetta, vaniljakastiketta, omenaa ja pilkottuja pekaanipähkinöitä
Valmista ensin omenasose (tai käytä valmista sosetta): Pilko bataatti pieniksi kuutioiksi ja höyrytä tai keitä noin 10 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää. Pilko omenat pieniksi palasiksi ja paista neitsytkookosöljyssä noin 5 minuuttia. Sekoita tehosekoittimella bataatti, omena ja mausteet tasaiseksi soseeksi.
Puuro: Kiehauta nesteet ja lisää joukkoon hiutaleet. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 5-10 minuutia tai kunnes puuro on pehmeää. Lisää puuron joukkoon puoli desiä omenasosetta, mantelivoi ja ripaus suolaa.
Tarjoile puuro omenasoseen, omenan, pekaanipähkinöiden ja kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Voit dippailla viipaloitua tai puolikkaaksi jätettyä omenaa vaniljakastikkeeseen.
Resepti: Tuulia Järvinen, Tiina Strandberg: Puuron uusi aika (Atena, 2017).