Pitääkö kuohuviinipullon korkin "poksahtaa"? Oikea tapa avata skumppa!
Miten kuohuviinipullo avataan oikeaoppisesti? Ei ainakaan korkkia vääntämällä. Katso videolta helpot ohjeet skumppapullon oikeaoppiseen avaamiseen.
Kuohuviinipullon avaaminen onnistuu helpoiten, kun unohtaa kokonaan korkin vääntämisen. Pullo nimittäin avautuu helpoiten itse pulloa kierittämällä samalla, kun pidät korkista tiukasti kiinni.
Kuohuviinipullon avaaminen oikeaoppisesti – korkin ei kuulu poksahtaa
Viinimaa-sivustolla opastetaan oikea tapa kuohuviinipullon avaamiseen:
1. Poista metallikapseli ja rautalangat ennen kuin avaat korkin. Voit myös halutessasi vain löysätä rautalangat ja jättää ne paikoilleen.
Jos korkki poksahtaa avatessa, lähtee pullosta painetta ja juoma kuohuu herkästi.
2. Tartu heikommalla kädelläsi korkkiin ja pitele vahvemmalla kädelläsi pulloa pohjasta.
3. Käännä varovasti pullon pohjasta. Korkin pitäisi tuntua siltä, että se tulee itsestään ulos pullon suusta. Paina sopivasti vastaan, ettei paine työnnä korkkia ulos hallitsemattomasti. Oikein avattuna korkki ei poksahda vaan ainoastaan sihahtaa.
4. Kaada ensin kaikkiin laseihin vähän viiniä ja loput vasta sitten, kun kaatokuohu on laskenut. Kuohuviiniä kaadetaan lasiin 10–12 senttilitraa.
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa