Lantusta saa lohkottua vähähiilihydraattisia sipsejä, jotka paistuvat rapeaksi omassa uunissa. Kokeile tätä herkullista reseptiä!
"Pohjolan appelsiini" eli lanttu muistetaan pula-ajan ruokana, mutta se on nykykokilta ehkä hieman unohduksissa. Se on myös hyvä vaihtoehto hiilihydraattitietoisen lautaselle.
Lantun kysyntä kasvaa mitä lähemmäs joulua mennään, mutta muun vuoden se saa talvehtia melko rauhassa. Vähähiilihydraattinen juures on kuitenkin maukas lisuke esimerkiksi kalalle tai lihalle, minkä lisäksi se on erittäin terveellinen – jo 200 grammaa lanttua riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinitarpeen.
Lanttusipsit:
(4 hengelle)
800 grammaa lanttua
4–5 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
mausteita maun mukaan: suolaa, kuivattuja yrttejä, mustapippuria
Avokadodippi:
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 avokado
1 tomaatti
0,5 punasipuli
suolaa ja mustapippuria
1. Vuole lantusta juustohöylän avulla "sipsejä" ja levitä ne leivinpaperin päälle. Valelele joukkoon öljy ja ripottele mausteet. Sekoita käsin hieman, jotta öljy ja mausteet menevät sekaisin.
2. Laita uuniin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes lantut ovat saaneet mukavasti väriä ja ne ovat hieman kuivahtaneet, eli eivät ole enää lötköjä.
3. Valmista dippi: laita kaikki ainekset mausteita lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähteet: Yle.fi, Satokausikalenteri