Juustoiset kananmunamuffinit ovat kiireisen ihmisen pelastus päivinä, jolloin ruoanlaittoon ei ole aikaa.
Popsugar.com -sivusto testasi nopeaa reseptiä, josta saa energiaa koko päiväksi. Ohjetta on helppo muunnella haluamallaan tavalla. Lisää makusi mukaan vaikka vihanneksia tai juustoa.
Voit valmistaa pellillisen kananmunamuffineita sunnuntai-iltana ja nauttia ne aamupalaksi seuraavan viikon aikana.
Juustoiset kananmunamuffinit
Ainekset:
12 kananmunaa
½ tl merisuolaa
2,5 dl sulaa tai jäistä pinaattia
2,5 dl ohueksi viipaloituja sieniä
n. 0,5 dl ohueksi silputtua kevätsipuli
3,5 – 4,5 dl juustoraastetta (cheddaria tai parmesaania)
Vinkki
Kokeile muffinipellin voiteluun gheeta eli kirkastettua voita. Se on tuttu raaka-aine intialaisessa ruoanvalmistuksessa.
Valmistusohje:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Riko munat kulhoon, vatkaa ne ja lisää suola.
Voitele muffinipelti. Lusikoi pinaatti, sienet, sipuli ja juusto tasaisesti syvennyksiin. Kaada päälle kananmunaseos. Täytä syvennykset vain kolmeneljännesosaan asti, jotta muffineilla on tilaa kohota.
Paista 20-25 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna valmiiden muffinien levätä hetki ennen tarjoilua. Irrota ne lopuksi varovasti muovilastalla.
Kananmunamuffinit säilyvät noin viikon jääkaapissa tiiviissä pussissa tai noin kuukauden pakastimessa.
Lähde: Popsugar.com, Valio.fi
***
7:50