Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokavirasto: Runsaat 600 ihmistä sairastui viime vuonna ruokamyrkytykseen Suomessa

10:57Suolistoa hellivää ruokaa vatsaystävällisestiKATSO MYÖS VIDEO: Suolistoa hellivää ruokaa vatsaystävällisesti
Julkaistu 06.07.2023 12:59

MTV LIFESTYLE – STT

Ruokamyrkytysrekisteriin kirjattiin viime vuonna 55 elintarvikkeista aiheutunutta epidemiaa, joissa sairastui runsaat 600 ihmistä, kertoo Ruokavirasto.

Norovirus oli yleisin myrkytysten aiheuttaja. Norovirus aiheutti 16 epidemiaa aiheuttaen yhteensä noin 250 ihmisen sairastumisen.

Viime vuoden suurin epidemia taas johtui Salmonellasta. Salmonella pääsi leviämään kypsää kanaa sisältävien ruokien välityksellä sairastuttaen lähes 100 henkilöä.

Elintarvikkeista levinneet norovirusepidemiat aiheuttaa yleensä sairastunut keittiötyöntekijä.

–  Ruokamyrkytyksiä voidaan estää hyvällä käsihygienialla ja oikealla raaka-aineiden ja valmiiden ruokien käsittelyllä, kertoo erityisasiantuntija Annika Pihlajasaari tiedotteessa.

Vuonna 2022 epidemioita oli enemmän kuin muutamana edellisenä vuonna, mutta sairastuneiden määrä oli pieni.

Lue myös: Mistä voi saada Suomessa ruokamyrkytyksen? Yleisten aiheuttajien joukossa tuttuja ruokia

Lisää aiheesta:

Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaVappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus
RuokaSairaudet ja tauditTerveys ja hyvinvointiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • Eilen09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 13.12.17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • 13.12.08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 12.12.16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!