Seuraavaan listaukseen on koottu yhdeksän faktaa, jotka juoma-alan ammattilaiset toivovat sinun tietävän heidän ammatistaan.
Baaritiskin takana työskentelevien ihmisten elämä ei ole pelkkää iloista jutustelua ja juomien sekoittelua, vaan se sisältää paljon muutakin. Seuraavat asiat ovat todella tuttuja kaikille baaritiskin takana työskenteleville.
1. Työ on hyvin fyysistä
Baarimikon työ on paljon muutakin kuin pelkästään tiskin takana seisomista ja hienojen juomien sekoittamista. Baarimikkona työskennellessäsi sinulla ei ole koskaan mahdollisuutta istua alas lepäämään, vaan vietät työpäiväsi pääasiassa jalkojesi päällä.
Sen lisäksi, että joudut seisomaan ja kävelemään paljon, fyysisyyttä lisäävät myös siivoustoimenpiteet ja kuormien purkaminen.
2. Olet töissä silloin, kun muut ovat vapaalla
Baarimikot työskentelevät pääasiassa niihin aikoihin, kun suurin osa ihmisistä on vapaalla, eli iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Vaikka baarimikot viettävät kaikki viikonloppunsa baarissa, se ei ole heille rentoa vapaa-aikaa, vaan kovaa työtä.
3. Hyvät hermot ovat plussaa
Baarimikkona kohtaat työpäivänsä aikana hyvin erilaisia ihmisiä, eivätkä kaikki näistä kohtaamisista ole yhtä mukavia. Ammattilaisen tulee osata suhtautua rauhallisesti myös niihin asiakkaisiin, jotka haastavat riitaa tai ovat iskeneet sinuun lähtemättömästi silmänsä.
4. Sinun tulee olla mukava – koko ajan
Baarimestarin työ perustuu asiakkaisiin, jotka haluavat vierailla baarissa, jossa työskentelet. Ja sinun hommasi on antaa heille parasta mahdollista palvelua.
Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee olla mukava ja hymyillä kaikille koko työpäivän ajan. Epäsosiaalisten ihmisten ei siis kannata edes harkita baarimestarin uraa.
LUE MYÖS: Baarimestarit paljastavat seitsemän ärsyttävintä käytösmokaa baaritiskillä – älä tee näin!
5. Työ sisältää paljon vastuuta
Hyvän asiakaspalvelun lisäksi työhön sisältyy paljon vastuuta; baarimestarin tulee olla tarkkana, ettet tarjoile alkoholia alaikäisille tai voimakkaasti juopuneille henkilöille.
6. Työ ei lopu kesken
Vaikka jonoa ei baaritiskille olisikaan, tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että baaritiskin takana työskentelevä voisi nostaa jalat ylös ja pitää tauon. Baarimikon tulee myös huolehtia paikan siisteydestä pesemällä pintoja, keräämällä laseja ja viemällä roskia.
7. Asiakkaat odottavat sinulta paljon
Baarimestarit tarvitsevat työssään paljon mielikuvitusta ja luovuutta. Vaikka baarimestari tietää paljon juomista, hän ei osaa kaikkia maailman juomia ulkoa, vaikka näin monet asiakkaat olettavatkin.
Kun asiakas haluaa samanlaisen juoman, mitä hän maistoi ulkomaanreissulla viisi vuotta sitten, luovuus on se, mitä toden teolla tarvitaan.
Lähteet: Expressen, Thrillist, Cosmopolitan