Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sesonkihedelmistä lähes vastustamatonta herkkua – tähän superhelppoon lisukkeeseen tulee himo!

Shutterstock
Julkaistu 05.03.2019 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Uunissa paahdetut sitrushedelmät antavat taivaallista makua niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Tämä ohje kannattaa ehdottomasti painaa mieliin! 

Talvi on sitrushedelmien kulta-aikaa. Ennen sesongin päättymistä näitä hedelmiä kannattaa kokeilla nauttia myös paahdettuna. Paahtaminen korostaa hedelmien omaa makua ja tekee niistä lähes vastustamatonta herkkua.

Paahdetut sitrushedelmät sopivat loistavasti niin aamupalalle, jälkiruoiksi kuin suolaisten ruokien kumppaniksi. Kun olet kerran kokeillut, et saa näistä herkuista tarpeeksesi, The Kitchn-sivustolla kerrotaan.

Makua niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin

Kuori ja leikkaa hedelmät (appelsiinit, greipit, sitruunat, limet) lohkoiksi tai ohuiksi viipaleiksi riippuen siitä, mihin tarkoitukseen hedelmiä aiot käyttää. Levitä hedelmien päälle hieman oliiviöljyä. Voit paahtaa hedelmät halutessasi myös kuorineen.

Jos käytät hedelmiä makeisiin ruokiin, voit ripotella pinnalle myös hieman kanelia ja sokeria tai hunajaa. Suola, pippuri ja yrtit maustavat hedelmät silloin, jos aiot käyttää niitä suolaisiin ruokiin. Voit lisätä sitrushedelmiä myös suoraan uunikasvisten joukkoon tai esimerkiksi kalan päälle.

Sitrukset
Kaikki sitrushedelmät sopivat paahdettaviksi.Colourbox.com

Paahda hedelmiä 220 asteisessa uunissa, kunnes hedelmät ovat hieman karamellisoituneet ja niistä on haihtunut hieman nestettä. Voit nauttia paahdetut hedelmät joko kuumana, huoneenlämpöisenä tai kylmänä lähes missä tahansa ruoassa, kuten aamupuuron päällä, jogurtin, lettujen tai liharuokien kumppanina.

Lähde: TheKitchn

Lisää aiheesta:

Korppujauhot lopussa? Kymmenen lähes jokaisen kotoa löytyvää tuotetta, joilla ne voi korvata Raaka-aine, joka sopii lähes kaikkeen leivontaan – hyödynnätkö jo tätä monikäyttöistä terveyspommia?Nerokkaalla vinkillä entistäkin maukkaampia mustikoita – kokeile ja ihastu! Herkullinen kikka! Taio kirsikkatomaateista hetkessä entistäkin maukkaampia5 nerokasta tapaa käyttää persimoneja – oletko jo kokeillut?Älä heitä käyttökelpoista pois! Sitruunankuoret voi hyödyntää yllättävällä tavalla
HedelmätSitruunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 8.12.06:51
    Ravitsemus

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 11.11.18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • 11.11.06:49
    Ruoka

    Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"

  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?