Suomalaiset syövät vuodessa jopa 40 miljoonaa pakastepizzaa – arvaatko, milloin pizzoja ostetaan eniten?
Suomalaisten ostoskoreihin tarttuu kaupassa mieletön määrä pakastepizzoja, noin 40 miljoonaa vuodessa. Eniten pizzoja ostetaan viikonloppuisin ja hieman yllättäen joulukuussa.
Jos kaikki Suomessa ostetut pakastepizzat jaettaisiin vuoden jokaiselle päivällä, tarkottaisi se yli 100 000 pizzaa per päivä, selviää Dr. Oetkerin selvityksestä. Pakastepizzojen suosio on noussut kohisten, sillä niiden ostomäärä on jopa tuplaantunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Pizzaperjantai
MTV Uutiset kertoi viime kuussa ruoan tilaus -ja toimituspalvelu Pizza-online.fi:n teettämästä kyselystä, jossa vastaajat saivat valita, söisivätkö loppuelämänsä pizzaa vai hampurilaisia. Jopa 80 prosenttia vastaajista valitsi pizzan, joten pakastepizzojenkaan suuret myyntimäärät eivät tässä valossa yllätä.
Vaikka pizza maistuukin suomalaisille ihan jokaisena viikonpäivänä, ovat viikonloput Dr. Oetkerin selvityksen mukaan selkeitä pizzapäiviä. Eniten pizzoja ostetaan perjantaisin ja toiseksi eniten lauantaisin.
– Kuukausitasolla mielenkiintoista on joulunaika. Vaikka pöydät notkuvat herkullisista jouluruoista, ei pizza jää jalkoihin. Joulukuu on vuodesta toiseen vuoden paras pizzakuukausi, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen kertoo.
Ennakkoluulottomat täytteet
Myös suomalaisten eniten suosimia pizzantäytteitä on selvitetty. Pizza-online.fi:n mukaan viime vuonna suomalaiset valitsivat mieluiten Fantasia-pizzan, jonka täytteet asiakas saa siis valita itse. Valmiista pizzoista tilataan eniten Americanoa, joka sisältää kinkkua, ananasta ja aurajuustoa.
Pizza-online.fi:n viime kuisessa kyselyssä suomalaisia pyydettiin ideoimaan tulevaisuuden pizzatrendejä. Kannatusta saivat mitä erikoisimmat pizzantäytteet kalakukosta mustikkapiirakkaan ja leipäjuustoon. Vaikuttaisi siis siltä, että suomalaiset ovat pizzan suhteen kokeilunhaluisia.
Lähde: Dr. Oetker, Pizza-online.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"