Osa makean ystävistä aikoo ryhtyä boikotoimaan vielä aiempaakin sokerisempaa levitettä. Viimeisestä Nutella-kohusta on vasta pari vuotta.
Nutellan ystävät järkyttyivät kuullessaan suosikkilevitteensä reseptin muuttuvan. Suklaa-hasselpähkinävoihin aiotaan jatkossa lisätä entistä enemmän sokeria ja maitojauhetta.
Uusi, sävyltään vaaleampi Nutella sisältää 56,3 prosenttia sokeria ja 8,7 prosenttia maitojauhetta. Aiemmin luvut olivat 55,9 ja 7,5.
Jos tviitti ei näy, voit avata sen tästä.
– Nutella on muuttanut reseptiään! Miksi?! Jos tuote ei ole viallinen, ei sitä kannata lähteä korjaamaan, kirjoittaa nimimerkki @MyImpression_ Twitterissä.
Arvostelijoiden mielestä Nutellaa valmistava Ferrero-yhtiö yrittää karsia kaakaon kasvavia kustannuksia kuluttajien makuelämykset ja lapsuudenmuistot pilaten.
Jos tviitti ei näy, voit avata sen tästä.
– Kiitos, kun liikevoittoja maksimoidessanne häivytätte lapsuusmuistot, kirjoittaa Toni Pötzl Twitterissä.
Uudistunut resepti ei myöskään ole linjassa sokerin terveyshaittoihin heräämisen kanssa.
– Onko tämä todella ruoan tulevaisuus? kysyy @wyldsson.
Ferrero kiistää epäilykset kustannusten leikkaamisesta ja laadun muuttumisesta.
Osa Nutellan ex-rakastajista aikoo kuitenkin jatkossa jättää levittensä ostamatta.
Jos tviitti ei näy, voit avata sen tästä.
– Jos huhut reseptin muuttamisesta pitävät paikkansa, aion jatkossa boikotoida Nutellaa, kirjoittaa @Talchy.
Jos tviitti ei näy, voit avata sen tästä.
– Nutella muuttaa reseptiään! Luulen, että ryhdyn jälleen syömään maapähkinävoita, kertoo @Babyzareya.
Kohu ei ole Nutellan ensimmäinen. Kaksi vuotta sitten yhtiö joutui ympäristötietoisten kanssa. Levitteeseen käytettävää palmuöljyä varten raivataan tropiikin metsiä.
Valtaosa suositun suklaalevitteen sisällöstä onkin sokeria ja palmuöljyä.
Lähde: Independent, The Telegraph
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.